English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti COMBIS stipendira mlade talente
E-mail Ispis PDF

COMBIS stipendira mlade talente

portpisivanje_ugovora_studenti_120x80Zagreb, 26. siječnja 2017. - Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS dodijelio je i ove godine stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) za 2017. godinu. COMBIS se, osim stipendija, obvezao studentima osigurati i iskustvo na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija. Stipendistima je uz mentorstvo profesora s FER-a osigurano i mentorstvo više stručnjaka COMBISa.

"Prošle godine smo stipendirali trojicu studenata i bili smo jako zadovoljni njihovim doprinosom timu. Oni danas više nisu stipendisti, nego naše kolege na koje smo izuzetno ponosni. I ove godine očekujemo isto pozitivno iskustvo s novim stipendistima", komentirao je Domagoj Pehar, tehnički direktor sektora IP komunikacija COMBISa.

"Prvi dojmovi u COMBISu su odlični, dio sam tima koji rado pomaže, koji puno radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima, a nađe se vremena i za opuštanje u COMBIS Zen roomu, sportske aktivnosti ili igranje PlayStationa. To su sitnice, ali stvaraju dobru radnu atmosferu", rekao je Ivan Nikolić, student pete godine FER-a i jedan od ovogodišnjih stipendista COMBISa.

COMBIS podržava mlade IT stručnjake i jedan od dugoročnih ciljeva kompanije jest mladima omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika za dokazivanje. Iz istog razloga COMBIS je  formirao interni startup pod nazivom NeoStartup, uključen je u mnoga studentska IT natjecanja te organizira try{code}catch hackathon.

"Mladima je potrebno radno iskustvo za vrijeme studiranja koje će im olakšati ulazak u svijet rada. Istaknuo bih i vrijednost kvalitetnog mentorstva, koja je neprocjenjiva. Vodeće  kompanije na tržištu poput COMBISa ovakvim inicijativama doprinose optimizmu u domaćem IT-u u pogledu edukacije i zapošljavanja", izjavio je doc.dr.sc Željko Ilić, docent Zavoda za telekomunikacije FER-a.
 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test