English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti Peto izdanje COMBIS 5+: Cloud je dominantan trend
E-mail Ispis PDF

Peto izdanje COMBIS 5+: Cloud je dominantan trend

combis 5_120_80Na COMBIS 5+ događanju COMBIS je predstavio inovativan COMBIS2Cloud portfelj te sudionicima predstavio recentne projekte i iskustva u području oblaka, infrastrukture podatkovnih centara te sigurnosti poslovanja. 

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS i tvrtka Microsoft Hrvatska organizirali su peto po redu 'COMBIS 5+' događanje te predstavili COMBIS2Cloud portfelj. Riječ je o COMBISovoj ponudi usluga za Microsoft Cloud namijenjenoj poslovnim korisnicima. Naglasak predavača ove godine bio je na Cloudu, novim konceptima infrastrukture podatkovnih centara te na sigurnosti i transformaciji poslovanja.

"Ima više primjera tvrtki i organizacija na našem tržištu koje već neko vrijeme uživaju pogodnosti korištenja Cloud usluga, isto tako ima dosta tvrtki koje intenzivno istražuju to područje, ali je još uvijek i puno pitanja na koje valja dati kompetentne odgovore. S intencijom da dostavimo odgovore na sva pitanja, pišemo blogove, lansirali smo web portal cloud.combis.hr, a i danas smo kroz okupljanje na COMBIS 5+ događanju dali priliku i osobno odgovoriti na sve dileme", rekao je Igor Dužević, tehnički direktor Sektora sistemske integracije u COMBISu.

Istraživanje provedeno uoči COMBIS 5+ događanja pokazalo je da su poslovni ciljevi i prioriteti sudionika događanja u 2017. godini: unaprijediti kvalitetu ICT infrastrukture i servisa te učinkovitost IT odjela (67,9%), smanjiti operativne troškove i optimizirati investicije u ICT (39,7%) te ponuditi korisnicima nove i inovativne servise u svrhu poboljšanja podrške poslovanju (38,5%).

Na pitanje o planiranim projektima u ovoj godini, najzastupljeniji odgovori se odnose na projekte migracije, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa (78,2%), implementaciju sigurnosnih rješenja (57,7%), uspostavu sustava nadzora i upravljanja ICT servisima (48,7%) te migraciju servisa u Cloud (42,3%). Ispitanici su imali opciju odabira više ponuđenih odgovora. 

"Korisnici su i dalje prilično fokusirani na infrastrukturu i sigurnost, iako se može primijetiti kako se fokus ipak malo pomiče prema servisima. Ono što nas posebno veseli jest da Cloud usluge postaju sve zastupljenije i da ih korisnici vide kao jedan od dominantnih trendova u 2017.", komentirao je rezultate istraživanja Ilija Ranogajec, Solution Architect za Microsoft Cloud tehnologije u COMBISu.

Sudionici ovogodišnjeg COMBIS 5+ događanja mogli su saznati sve o tehnologijama i uslugama koje tvrtka nudi, o novim modelima dostupnosti, transformaciji poslovanja uz Office 365 alate, o upravljanju sigurnošću kroz produktivnu mobilnost te o Microsoft Operational Management Suite – skupu alata iz oblaka koji služe za nadzor i upravljanje IT sustavima.

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test