English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti U fokusu IT menadžera u Hrvatskoj su napredna analitika, Cloud i digitalna sigurnost
E-mail Ispis PDF

U fokusu IT menadžera u Hrvatskoj su napredna analitika, Cloud i digitalna sigurnost

Peti COMBIS Technology Day bio je posvećen novim domagoj_pehar_120x80tehnološkim trendovima.


"Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj COMBIS u suradnji s partnerom, tvrtkom Cisco, organizirao je peti po redu COMBIS Technology Day, koji je bio prožet top rješenjima, uslugama i tehnologijama.

COMBIS već petu godinu za redom predstavlja novitete u IT-u, a ove godine naglasak je bio na digitalizaciji poslovanja. Rezultati istraživanja COMBISa pokazali su kako su glavni strateški ciljevi sudionika istraživanja: unapređenje/redizajn poslovnih procesa (51,2%), razvoj novih proizvoda i usluga te digitalna transformacija poslovanja (41,5%) i smanjenje IT troškova (31,7%).

Među top tehnologijama koje bi mogle potaknuti uvođenje inovacija u poslovanje sudionici istraživanja vide naprednu analitiku (53,7%), Cloud (51,2%) a velika pozornost je posvećena i  digitalnoj sigurnosti (46,3%).

"Na domaćem tržištu raste potreba za unaprjeđenjem poslovnih procesa i ulaganja u nove proizvode i usluge uz naglasak na digitalnu transformaciju poslovanja. Iako postoji svjesnost o potrebi ulaganja u razvoj novih proizvoda i usluga, zasad su skromno zastupljene tehnologije koje stvarno redefiniraju pojam digitalne transformacije poslovnih procesa poput IoT-a, Machine learninga, Virtual assistanta ili za Augmented/Virtual Reality. Iz tog razloga, baš ovdje vidimo prostor za buduća ulaganja, kao i smjer u kojem očekujemo razvoj u narednih pet godina", rekla je Tatjana Peček,  poslovna konzultantica COMBISa.

Peček dodaje kako svjetski trendovi kao ključnu tehnologiju ističu poslovnu analitiku i napredne analize, a sličan trend pokazali su i rezultati COMBIS istraživanja. Možemo zaključiti da je danas ključna multidisciplinarnost, povezivanje različitih konteksta, događaja, i promjena u novu cjelinu što dovodi do novih poslovnih modela i omogućava iskorak za kompanije. Rezultati istraživanja pokazuju da i domaće tržište razmišlja u tom smjeru, ističe Peček.

Na COMBIS Technology Dayu prezentirane su tehnologije u području sigurnosti i cyber rizika, poslovne prednosti uvođenja COMBIS Software Defined WAN koncepta, IT service i asset management rješenja te platforma za uspješnu komunikaciju u poslovanju 'Cisco Spark'.

"Predstavili smo neke od najnovijih tehnologija koje imaju potencijal u digitalnoj transformaciji kompanija, a u cilju ostvarivanja sve izazovnijih poslovnih ciljeva. Istovremeno smo nastojali prikazali i vlastiti iskorak u smjeru savjetodavnih usluga, kao dodane vrijednosti koju nudimo korisnicima, a sukladno poslovnim potrebama koje diktira high-tech tržište", istaknuo je Domagoj Pehar, direktor sadržaja COMBIS Technology Daya.

 

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test