English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti Startao drugi COMBIS hackathon try{code}catch
E-mail Ispis PDF

Startao drugi COMBIS hackathon try{code}catch

maras_120_80 Zagreb, 8. travnja 2017. - Više od 60 studenata odmjerava snage u cjelodnevnom programiranju.

 

Počeo je drugi COMBISov hackathon try{code}catch, a na ovogodišnje 24-satno natjecanje za studente se prijavilo ukupno 30 timova, od kojih je u natjecanje prošlo njih 18 koji su najbolje riješili selekcijski zadatak.

COMBIS hackathon održava se u prostorima Grand Centra u Hektorovićevoj 2, poslovnom kompleksu gdje i tvrtka COMBIS posluje od početka ožujka.

"Dugo smo razmišljali o mjestu održavanja drugog COMBIS hackathona, a na koncu smo se odlučili za Grand Centar, kako bismo mogli studentima pokazati naš radni prostor i približili ih iskustvu rada u COMBISu. Naime, najbolje od najboljih, uz financijske nagrade, čeka prilika da uđu u naš NeoStartup program i svoje ideje nastave razvijati u COMBISu", rekao je Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu pred sâm početak natjecanja.

COMBISov NeoStartup program je poslovni model koji omogućuje slobodu u razvoju novih ideja, uz poslovnu sigurnost, s obzirom da vlasnicima odabranih idejnih rješenja osigurava razvijanje projekta po principu startupa, ali uz zaleđe etabliranih stručnjaka COMBISa, njihovog znanja i iskustva.

Timovi koji se natječu u iduća 24 sata su: Desni klik, West side, PeHPe, Tigrovi, GAMAD, TeamTree,  NoPlayNoGain, Do you even code?, Coding Liams, Šlape, Krim tim, AgroCore, Žuti kišobran, {team:33}, Name not found, We see sharp, Pahuljice i rest of the best.

Nagradni fond drugog COMBIS hackathona try{code}catch iznosi 38.000 kuna, pri čemu najbolji tim osvaja prvu nagradu u iznosu od 5.000 kuna po članu tima. Druga nagrada iznosi 2.500 kuna po članu tima, a treća 2.000 kuna po članu tima.

"Iako smo dobili brojne pohvale na prošlogodišnji hackathon koji je bio orijentiran na algoritamska rješenja, cilj nam je ove godine potaknuti razvoj aplikativnih rješenja. I ove godine očekujem super ideje, odličnu atmosferu i ugodno druženje", najavljuje Maras.

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test