English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti Do you even code? pobjednici drugog COMBIS hackathona
E-mail Ispis PDF

Do you even code? pobjednici drugog COMBIS hackathona

pobjednici_120_80Zagreb, 9. travnja - Drugo mjesto na drugom COMBIS hacakhtonu try{code}catch osvojio je TeamThree, dok je treće mjesto pripalo timu Desni klik.

Drugi COMBIS hackathon try{code}catch - 24-satno natjecanje u programiranju za studente, na kojem je snage odmjerilo 18 timova studenata s fakulteta iz Hrvatske, završilo je pobjedom tima Do you even code?. Članove pobjedničkog tima čine Tino Balint, Sven Vukelić, Dean Jakovljević, Ante Barić.

"Jako smo zadovoljni ovogodišnjim natjecateljima i njihovim načinom razmišljanja. Definitivno nam neće biti lako odlučiti koje od timova ćemo uključiti u program NeoStartup, ali to nas zapravo veseli jer pokazuje da ova zemlja definitvno ima perspektivu kad je riječ o naprednoj tehnologiji", izjavio je Mladen Maras, direktor hackathona try{code}catch i tehnički direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u COMBISu.

Natjecatelji su mogli birati između tri ponuđene teme, od kojih je jedna bila osmisliti aplikaciju primjenjivu u hotelijerstvu, druga se vezala uz implementaciju chatbota koji podržava različite kanale komunikacije, dok je treća podrazumijevala osmišljavanje aplikativnog rješenja koje se bavi tematikom 'Computer visiona' – interdisciplinarnog područja računalne znanosti koje problematizira utilizaciju računala u razumijevanju digitalnih slika ili video zapisa.

"Prilikom vrednovanja pojedinih rješenja, željeli smo jednak naglasak staviti i na razvojni odnosno programerski dio, ali i na snalažljivost i kreativnost, koji su u našem poslu iznimno bitni. Moram priznati da su nas mnogi timovi jako ugodno iznenadili svojim zrelim pristupom koji u prvi plan stavlja poslovnu iskoristivost, ali i maštovitošću, kojom su osigurali dodanu vrijednost", zaključio je Maras.
Drugu nagradu žirija i 2.500 kuna po članu tima osvojio je TeamThree, a treće mjesto pripalo je timu Desni klik čiji su članovi osvojili svaki po 2.000 kuna.

"Presretni smo jer je i drugi COMBIS hackathon opravdao visoka očekivanja. Od ukupno prijavljenih 30 timova, odnosno više od stotinu studenata, u samo natjecanje ušlo je čak 18 timova, iako smo granicu prvotno postavili na 15 timova. S ovolikim brojem talentiranih i vrijednih studenata, naš try{code}catch definitivno ima svijetlu budućnost", komentirao je Mario Vojvoda, član Uprave COMBISa i glavni direktor za razvoj aplikativnih i sistemskih rješenja.

Timovi koji su se natjecali su: Desni klik, West side, PeHPe, Tigrovi, GAMAD, TeamThree,  NoPlayNoGain, Do you even code?, Coding Liams, Šlape, Krim tim, AgroCore, Žuti kišobran, {team:33}, Name not found, We see sharp, Pahuljice i Best of the rest.
 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test