English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti COMBISovi stručnjaci nositelji vrhunskih security certifikata
E-mail Ispis PDF

COMBISovi stručnjaci nositelji vrhunskih security certifikata

hrvoje_milasincic_120x80COMBISovi stručnjaci kontinuirano rade na razvoju svojih znanja i velik je broj naših priznatih stručnih kompetencija. Odnedavno COMBIS je bogatiji za dva vrijedna certifikata u području sigurnosti. Riječ je o GIAC Reverse Engineering Malware (GREM) te GIAC Continuous Monitoring Certification (GMON).

GREM certifikat je potvrda kompetencija za detaljnu ručnu analizu malicioznog koda. Ove kompetencije su trenutno vrlo tražene, a kako bi se certifikat dobio, potrebno je slušati predavanja te položiti završni ispit, na kojem svaki polaznik mora imati znanje o bihevioralnoj i statičkoj analizi te analizi izvornog malicioznog koda na razini asemblera i forenzičke analize već zaraženog računala. 

Ovim kompetencijama moguće je korisniku dati kontekst napada (što radi maliciozni kod, na koji način radi, itd.) te se mogu točno definirati vektori napada i s dobivenim informacijama moguće je unaprijediti sustav sigurnosti korisnika. Ovaj certifikat jedan je od rijetkih u Hrvatskoj.

Drugi certifikat, GIAC Continuous Monitoring Certification namijenjen je sigurnosnim arhitektima, inženjerima, analitičarima i menadžerima, a dokazuje njihovu sposobnost za izvedbu sigurne i otporne mreže, kao i sposobnost praćenja, analize otkrivenih prijetnji i anomalija na mreži. U cijelom svijetu postoji tek oko 950 ljudi koji posjeduju ovaj certifikat.

'Ove potvrde kompetencija stvaraju novu dimenziju sigurnosti koju možemo ostvariti za naše korisnike. Izuzetno sam ponosan na kolege i security tim zbog konstantnog ulaganja u znanje, a zbog kojeg smo u području sigurnosti među top kompanijama na tržištu regije', komentirao je Hrvoje Milašinčić, voditelj Odjela sigurnosti u COMBISu.

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test