English (United Kingdom)
Home Press kutak Novosti Na Combis konferenciji započelo treće izdanje try{code}catch hackathona
Ispis PDF

Na Combis konferenciji započelo treće izdanje try{code}catch hackathona

mladenmaras120x80Poreč, 23. svibnja 2018. -  Na hackathonu koji se ove godine po prvi puta održava u sklopu Combis konferencije 15 timova odmjerava snage u 24-satnom programiranju.

 

Započeo je treći Combis try{code}catch hackathon, 24-satno studentsko natjecanje u programiranju po prvi puta u sklopu Combis konferencije na kojem se natječe ukupno 15 timova.

"Nakon dvije godine održavanja try{code}catch hackathona u Zagrebu, uvjerili smo se ne samo da mladi zaista imaju puno volje i želje za osmišljavanjem IT rješenja, već i odlične inovativne ideje koje su nas oduševile. Upravo smo se zato ove godine odlučili hackathon organizirati u sklopu Combis konferencije kako bi i sudionicima konferencije dali priliku da čuju kako mladi razmišljaju i primjenjuju svoje ideje u praksi. S druge strane, studentima smo također htjeli pružiti jedinstvenu priliku da prisustvuju na Combis konferenciji te da steknu nova IT znanja i iskustva", rekao je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

Timovi koji se natječu u idućih 24 sata su: Code Bandits, Dekoratori, Deterministic Minds, Exception, Fali četvrti, Imutables,  Laganica, Math is the path, Oni s druge, Oš doš do šta, Team Paradise, Plagijatori, Ritech, We see sharp i Wifi Cable.

"Svake godine promišljamo što bi najbolje povezalo hackathon i aktualne ICT teme te viziju i misiju Combisa. Tako smo se ove godine odlučili kako će zadatak try{code}catch hackathona biti društveno odgovorne tematike - studenti će razvijati aplikacije za darivanje krvi. Iskreno se nadamo kako će upravo ta tema kojoj je cilj pomaganje zajednici, dodatno potaknuti natjecatelje u rješavanju zadatka. Ne očekujemo čuda u 24 sata, već očekujemo super ideje, odličnu atmosferu i ugodno druženje, kao i svake godine", najavljuje Maras.

Dva su oblika nagrađivanja na Combisovom hackathonu. Prvi je tradicionalno dodjeljivanje nagrada za 1., 2. i 3. mjesto. Najbolji tim osvaja prvu nagradu u iznosu od 5.000 kuna po članu tima. Druga nagrada iznosi 3.000 kuna po članu tima, a treća 2.000 kuna po članu tima. Drugi oblik je nagrađivanje na 'duge staze' - Combis može odabrati tim koji će angažirati u svom NeoStartup programu i nastaviti s razradom svoje ideje s hackathona do same produkcije rješenja.

Combisov NeoStartup program je poslovni model koji omogućuje slobodu u razvoju novih ideja, uz poslovnu sigurnost, s obzirom da vlasnicima odabranih idejnih rješenja osigurava razvijanje projekta po principu start-upa, ali uz zaleđe etabliranih stručnjaka Combisa, njihovog znanja i iskustva.

Tri najbolja rješenja hackathona imat će priliku prezentirati svoje ideje svim sudionicima Combis konferencije na zatvaranju konferencije, kada će biti i proglašenje pobjednika ovogodišnjeg hackathona.

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test