English (United Kingdom)
Home Rješenja i usluge Po industriji Državna uprava ComCard – Sustav socijalnih kartica
Ispis PDF

ComCard – Sustav socijalnih kartica

ComCard je zaokruženo informatičko rješenje za upravljanje procesima pružanja socijalne pomoći. Procesi koji se temelje na zakonskoj regulativi mogu se proširiti i prilagoditi odredbama lokalne samouprave. Samo rješenje obuhvaća upravljanje registrom korisnika i članova obitelji, odnosno domaćinstava te upravljanje dodjelom određene vrste pomoći i evidencijom konzumacije. Nadalje, ComCard omogućuje centralno upravljanje novčanim isplatama korisnicima pomoći i/ili drugim institucijama koje provode programe socijalne pomoći, kao i upravljanje i praćenje troškova pojedinih korisnika, demografskih grupa, odnosno praćenje realizacije cjelokupnog budžeta.

Aplikacija ComCard povezuje tri ključna elementa u procesima davanja pomoći, odnosno evidenciju korisnika i njihovih prava, računovodstvene poslove (isplate, "e-banking") te praćenje i planiranje troškova (realizacija budžeta "on-line" i demografska analiza kao podrška planiranju novih mjera).

Osim integralnog sustava upravljanja programima socijalne pomoći, ComCard uključuje i podršku beskontaktnim karticama (RFID) pomoću kojih se sva radna mjesta, na kojima se izdaje pomoć u naravi ili se rade dostave obroka u kuću, na najjednostavniji način uključuju u "online" sustav socijalne pomoći.

Zajednički registar svih korisnika olakšava i ubrzava rad socijalnih radnika, smanjuje mogućnost pogrešaka i omogućuje kontrolu eventualnih zlouporaba. Povezivanje svih informacija pak omogućuje socijalnim radnicima brže i kvalitetnije obavljanje svakodnevnih zadataka te kvalitetnije razmjenjivanje ključnih informacija. Nadalje, promjene vezane uz primanje pomoći pojedinog korisnika mogu se pratiti tijekom vremena, pružajući cjelovitu sliku o korisniku.

Troškovi pomoći se unaprijed planiraju, a moguća je i detaljna analiza svih nastalih troškova po različitim kriterijima. Takvi podaci mogu služiti kao kvalitetna podloga za buduće projekte.

ComCard je suvremena troslojna web-aplikacija, za koju nije potrebna nikakva dodatna instalacija na korisničkom računalu pa se jednostavno i brzo može povećati broj korisnika, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalaze. Upravo je stoga posebna pažnja posvećena sigurnosti u smislu zaštite privatnosti podataka, individualnog definiranja korisnika aplikacije i prava pristupa podacima. Svi se podaci nalaze na centralnom poslužitelju, što olakšava upravljanje njihovom zaštitom, analizom podataka i mogućim integracijama s drugim sustavima.


 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test