English (United Kingdom)
Home Rješenja i usluge Po industriji Industrija ComPort – Sustav upravljanja kontejnerskim poslovanjem
Ispis PDF

ComPort – Sustav upravljanja kontejnerskim poslovanjem

COMBISov sustav upravljanja kontejnerskim poslovanjem jest aplikativno rješenje, dizajnirano i izrađeno prema svjetskim standardima koji se primjenjuju u lučkom kontejnerskom poslovanju. Pojam "aplikacija" zapravo se odnosi na nekoliko aplikacija koje, zajedno povezane u jedinstven integrirani sustav, omogućuju lučkom terminal-operateru i ostalim sudionicima u kontejnerskom poslovanju da na jednostavan i učinkovit način putem web-sučelja i Interneta upravljaju kontejnerskim poslovanjem.

ComPort rješenje omogućuje praćenje i najave brodova, planiranje poslova koje treba odraditi potrebnim resursima (ljudi, laka i teška mehanizacija, skladišni prostori i sl.), evidenciju i praćenje dolazaka i odlazaka kontejnera kamionima, vlakovima i brodovima. Sustav također omogućuje evidenciju i praćenje kontejnera te nadgledanje svih aktivnosti koje se rade s kontejnerima, kao i naplatu rada prema obavljenim aktivnostima sa i nad kontejnerima. Sve aktivnosti bilježe se na mjestima nastanka i provedbe aktivnosti, a informacija o obavljenim aktivnostima trenutno se pohranjuje u jedinstvenu bazu podataka.

Zahvaljujući tehnologiji koja je primijenjena u izradi, sustav na jednostavan, ali potpuno siguran način omogućava "online" komunikaciju i integraciju svih sudionika kontejnerskog poslovanja (luke, agenata, špeditera, prijevoznika, carine, policije i sl.)

Korištenjem sustava lučki operater je u mogućnosti upravljati svim resursima prema izrađenom planu aktivnosti. Sustav je temelj za potpunu informatizaciju svih internih poslova unutar luke te za informatizaciju poslovanja prema svim ostalim sudionicima u kontejnerskom poslovanju.


Referenca

  • Luka Ploče d.d.
 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test