English (United Kingdom)


Home Rješenja i usluge Po vrsti Aplikativna rješenja ComVote – Informacijski sustav podrške skupštini dioničara
Ispis PDF

ComVote – Informacijski sustav podrške skupštini dioničara

COMBIS je razvio web aplikaciju za pružanje potpore provođenju skupštine dioničara. ComVote sustav podržava rad skupštine dioničara od predregistracije dioničara do objave rezultata glasovanja za pojedinu točku dnevnog reda.

Dioničar može samostalno ili putem opunomoćenika prisustvovati skupštini dioničara. Prilikom registracije, dioničaru ili njegovom opunomoćeniku se dodijeli uređaj za glasovanje koji je bežičnim putem spojen sa sustavom. Glasovanjem putem navedenog bežičnog uređaja evidentira se izbor svakog dioničara i zahvaljujući ComVote sustavu, rezultati glasovanja za odgovarajuću točku dnevnog reda prikazuju se u trenu.

Sustav omogućuje:

  • dodavanje točaka dnevnog reda ukoliko se na samoj skupštini pojavi potreba za tim,
  • kalkulaciju glasova za pojedinu točku dnevnog reda po principu obične i kvalificirane većine te
  • osigurava zakonom propisana izvješća od izračuna kvoruma, liste prisutnih dioničara do izvještaja o rezultatima glasovanja za pojedinu točku dnevnog reda.

Osnovu sustava čini relacijska baza podataka povezana s web aplikacijom razvijenom na najnovijim Java tehnologijama. Nedjeljivu cjelinu sa sustavom čine bežični uređaji za glasovanje putem kojih dioničari glasuju za određenu točku dnevnog reda. Sustav podržava maksimalan broj od 5.000 dioničara, koji mogu prisustvovati skupštini dioničara i glasovati.

Zahvaljujući troslojnoj arhitekturi, sustav se može konfigurirati i dimenzionirati ovisno o broju dioničara koji će prisustvovati skupštini, tako da se prema potrebi može postaviti veći broj prijemnih "deskova" za registraciju dioničara. Izgled ComVote aplikacije se prilagođava zahtjevima korisnika, što je važno kod objave rezultata glasovanja – izgled ekrana za objavu rezultata glasovanja usklađuje se s vizualnim identitetom tvrtke.

ComVote sustav za potporu provođenju skupštine dioničara omogućit će da glasovanje na skupštini dioničara protekne brzo i efikasno te u skladu sa zakonom. ComVote sustav dokazao se u praksi na skupštinama dioničkih društava s najvećim brojem dioničara u Republici Hrvatskoj.

Reference
(abecednim redoslijedom)

  • Atlantic Grupa d.d.
  • Hrvatski Telekom d.d.
  • INA – Industrija nafte d.d.
  • Vodoprivreda Zagreb d.d.
 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test