English (United Kingdom)


Home Rješenja i usluge Po vrsti Cloud i Big Data rješenja
Ispis PDF

Cloud i Big Data rješenja

Cloud computing ili računarstvo u oblacima nova je paradigma računarstva koja podatke i aplikacije tretira kao uslugu umjesto kao proizvod, a ta se usluga isporučuje preko mreže, odnosno Interneta. Omogućuje da se podaci i programi ne nalaze na jednom, fizički definiranom računalu ili prostoru, već da se mogu nalaziti na udaljenim poslužiteljima.

U modelu Public Cloud, tvrtke koriste infrastrukturu i aplikacije od ponuđača usluga kao što su primjerice telekomi, te ostvaruju uštede zbog značajno manje potrebe za ulaganjem u vlastitu infrastrukturu.

Tvrtke ovisno o prirodi svog poslovanja ili veličini, mogu odlučiti svoj IT sustav smjestiti u privatni oblak - Private Cloud. Prednosti su u fleksibilnom, jednostavnom i brzom upravljanju resursima čime poslovanje postaje efikasnije i elastičnije, a podaci i aplikacije zbog sigurnosti ili poslovnog modela ostaju unutar same tvrtke.

Naravno, neke tvrtke se mogu odlučiti i za kombinaciju privatnog i javnog oblaka pri čemu koriste različita hibridna rješenja odnosno hibridne oblake u kojima izdvajaju u Cloud samo neke aplikacije i podatke te tako Cloud kombiniraju s vlastitim postojećim IT sustavom. Kombinacije Private i Public Clouda donose mnogim tvrtkama novu razinu elastičnosti gdje se manje važni ili troškovno osjetljiviji dijelovi IT infrastukture prebacuju u javni oblak zadržavajući nepromijenjen rad korisnika (uz jednokratnu autentikaciju i single-sign-on do svih resursa) odnosno gdje se DR funkcionalnost ili potrebe za kratkotrajnim velikim kapacitetima ostvaruju kroz javni oblak.

Combis u svom portfelju nudi ComCloud Public Cloud rješenje, te Private Cloud rješenja zasnovana na Microsoft, VMWare i Citrix platformi. U suradnji s HT-om, u mogućnosti smo ponuditi i različite Hybrid Cloud opcije.

Big Data rješenja

Big Data može značiti Big Business. Razvijanje i implementiranje uspješne Big Data strategije danas je imperativ za sve koje žele poslovati pametnije, bolje i brže. Combis je razvio Husky – Big Data rješenje!

Husky je jedinstvena platforma koja omogućava korisnicima da sigurno monetiziraju velike količine podataka koje su generirane transakcijama kreditnih kartica, mobilnim bankarskim aplikacijama, korištenjem mobitela ili nekim drugim izvorom velike količine podataka.

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test