English (United Kingdom)


Home Rješenja i usluge Po vrsti Cloud i Big Data rješenja ComCloud - Public Cloud solution
Ispis PDF

ComCloud - Public Cloud rješenje

Otkako je telekomunikacijska industrija ušla u zrelu fazu razvoja, operateri se bore kako bi iznašli nove izvore prihoda. Za to vrijeme, Apple, Google i ostale velike tvrtke ostvaruju iznimno velike prihode temeljene na Internet tehnologijama. Upravo iz tog razloga, u zadnjih nekoliko godina telekom operateri mijenjaju fokus svojih poslovnih strategija prema IT uslugama i proizvodima.

Cloud se danas smatra okosnicom takvih strategija jer omogućuje niz IT usluga i proizvoda koje telekomunikacijske tvrtke mogu imati u svom portfelju. No, iako se uvelike priča o raspoloživim Cloud rješenjima na tržištu, primjetan je vrlo mali broj cjelovitih Cloud rješenja popraćenih nužnom ekspertizom. Suočavajući se s tim izazovima, COMBIS je razvio ComCloud rješenje za svog referentnog korisnika.

ComCloud

ComCloud je cjelovito cloud rješenje koje u skladu s NIST-ovom1 definicijom  sadrži komponente kao što su sučelje za naplatu u realnom vremenu (real-time billing), automatizirano omogućavanje usluge (fully automated provisioning system), samouslužni portal, automatizirano provođenje run-book procedura za povećanje IT učinkovitosti i drugo.    

ComCloud: DaaS

ComCloud je proizvod u potpunosti dizajniran na principima cloud računarstva s fokusom na virtualno osobno računalo, odnosno Desktop as a Service (DaaS). Cilj je omogućiti operaterima razvoj Apple AppStore ili Android market online koncepata za poslovne korisnike s virtualnim računalima i poslužiteljima kao osnovom IT infrastrukture.

ComCloud: DaaS rješenje je jednostavno: nudi bilo koju uslugu na bilo kojem uređaju, koristeći bilo koju mrežu. COMBIS može potpuno sigurno isporučiti ComCloud: DaaS rješenje koristeći bilo koju mrežu poput javnog Interneta, ADSL-a ili 3G mreže, na uređaje poput tableta, pametnih telefona, thin klijenata i osobnih računala s Linux, Windows ili MacOS operativnim sustavima. U usluzi je integrirana i kompletna ponuda aplikacija raznih ponuđača, te različite nadogradnje poput hibridnog Clouda, Virtual Private Clouda ili DaaS-a za rezidencijalne korisnike.

Referentni korisnik

Naš referentni korisnik i poslovni partner za ComCloud rješenje je T-Hrvatski Telekom, član Deutsche Telekom grupe. Zajedno s T-HT-om korisnicima nudimo čitavu lepezu usluga, tehničku, prodajnu i marketinšku podršku te Cloud poslovno savjetovanje.

1National Institute of Standards and Technology, http://csrc.nist.gov/publications/nistpubs/800-145/SP800-145.pdf

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test