English (United Kingdom)


Home Rješenja i usluge Po vrsti IT infrastruktura Poslužitelji
Ispis PDF

Poslužitelji

COMBIS u svom portfelju nudi širok raspon poslužitelja, (eng. server) svih kategorija. Poslužitelji se mogu podijeliti na tower, rack i blade poslužitelje.

  • Tower poslužitelji namijenjeni su manjim tvrtkama s nekoliko zaposlenih , pa ih shodno tome odlikuje niska cijena i jednostavnost.

  • Rack poslužitelji namijenjeni su srednjim i većim tvrtkama gdje postoji potreba za većim brojem poslužitelja. Svojim dizajnom omogućavaju smještanje velikog broja poslužitelja na maleni prostor što im je osnovna prednost nad tower poslužiteljima.  Današnje rack poslužitelje odlikuje velik broj memorijskih mjesta, mjesta za diskove kao i utora za proširenje. Time je povećana njihova skalabilnost kao i jednostavna mogućnost proširenja što rezultira jeftinom nadogradnjom i dužim vremenom života pojedinog poslužitelja.

  • Blade poslužitelji su namijenjeni velikim tvrtkama i tvrtkama koje imaju potrebe za velikim brojem poslužitelja na malom prostoru. Osnovni dizajn blade poslužitelja se razlikuje od rack poslužitelja po tome što prvotni dijele zajedničke resurse poput napajanja, hlađenja i mrežnih kartica. Upravo zbog takvog dizajna, blade poslužitelji imaju veću gustoću pa samim time velik broj ovih servera stane na malen prostor. Time se postižu i značajne uštede na polju električne energije, hlađenja i samog prostora.

Nove generacije poslužitelja uvelike odgovaraju na potrebe virtualizacije. Potrebe za velikim brojem memorija, jačim procesorima te velikim brojem mrežnih priključaka utječu na dizajn novih generacija poslužitelja. Zbog zahtijeva za maksimalnim uštedama i što većom iskoristivosti, poslužitelje odlikuje niska potrošnja električne energije, skalabilnost i fleksibilnost, jednostavna nadogradnja te dugi vijek trajanja.

Combis nudi: IBM, Dell, Hewlett-Packard, EMC
 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test