English (United Kingdom)


Ispis PDF

Zaštita računalnih mreža

S obzirom na otvorenost i široku dostupnost Interneta, Internet je danas najopasnije područje s kojim se poslovni sustavi moraju suočiti, jer je poslovanje bez Interneta postalo nemoguće. Stoga je sigurnost jedan od najvažnijih zadataka za svaku mrežu - da osigura zaštitu i obranu od napada s Interneta, a istovremeno osigura veliku slobodu u pristupu Internetu i u poslovnoj komunikaciji. Međutim, napadi na mrežu ne događaju se samo izvana (Internet), već i unutar samog sustava.

COMBIS je u potpunosti svjestan današnjih sigurnosnih izazova i posvećuje veliku pažnju sigurnosnim rješenjima, dizajnu i primjenama. COMBIS pruža usluge dizajna, izgradnje i održavanja sigurnosnog nivoa računalnih mreža, poštujući pri tome sigurnosnu politiku korisnika. Koristimo široku paletu Ciscovih sigurnosnih rješenja, uključujući hardver, softver i dizajn (Cisco SAFE blueprint).

SAFE blueprint određuje koja sigurnosna rješenja trebaju biti primijenjena u korisničkoj mreži, koristeći module koji pojednostavljuju sigurnosni dizajn. Prednost ovakvog dizajna (višerazinski model) je omogućavanje da se u slučaju ispada jednog od dijelova sigurnosnog sustava ne narušava funkcionalnost ostatka mreže. Svaki od modula može uključivati jedan ili više na tržištu vodećih Ciscovih proizvoda, poput firewalla (vatrozida), intrusion detection sustava (dinamičke sustavne zaštite), kontrole pristupa uređaja i krajnjih korisnika, antivirusnu tehnologiju, enkripciju podataka, tuneliranje podataka i VPN (Virtual Private Network) mreže.

Sigurnosna rješenja

Sigurnosna rješenja koja nudimo lagano se integriraju u već postojeće infrastrukture, postižući povećanu produktivnost i brže vraćanje uloženih sredstava (ROI).

  • Prateći konstatni napredak tehnologije nudimo implementacije najnovijih tehnologija (Self-Defending mreže) u postizanju integriranog rješenja sigurnosnog sustava. Osnova Self-Defending mreža je integrirana sigurnost - sigurnost koja je urođena svim dijelovima pojedine organizacije. Svaki uređaj u mreži, od desktopa, LAN-a i preko WAN-a, igra odgovarajuću ulogu u sigurnosti mreže preko globalno distribuirane zaštite. Bitna značajka je da kontinuirani razvoj ovakve vizije uključuje ukomponiranje prednosti i od drugih sigurnosnih vendora.

Obrambeni sustav Self-Defending mreža će identificirati prijetnju, reagirati sukladno stupnju i vrsti prijetnje, izolirati zaražene poslužitelje ili krajnje korisnike, te zatim rekonfigurirati mrežne resurse da odgovore na napad. Komponente ovog sustava su Secure Connectivity, Threat Defense i Trust and Identity Management. Svaka od tih komponenti pod sobom obuhvaća više različitih tehnologija koje su implementirane na Ciscovim uređajima, a sve u cilju postizanja visokog stupnja sigurnosti i dinamičke zaštite sustava. Navest ćemo par najvažnijih: enkripcije (3DES, AES), dinamička zaštita sustava (Inrusion Detection System - IDS), kontrola pristupa mreži (Network Admission Control – NAC), Nadzor i anali (Security Monitoring, Analysis and Response System – MARS) i dr.

Napadi

Većina napada danas je skrivena u prometu koji se prema korisnicima predstavlja kao legalan (mail poruke, www promet i sl.) i koristi neznanje ovlaštenih korisnika za napad na informacijski sustav.

Kao i kod ostalih poslovnih IT sustava u svijetu, najveća prijetnja poslovnom sustavu je prestanak rada zbog nenamjernog ili namjernog zagušenja podacima (Denial of Service - DoS napadi), napada virusima ili nekog drugog oblika problema koji sprječava normalnu mrežnu komunikaciju, a samim time i prestanak rada čitavog IT sustava.

Sustav sigurnosti

Da bi se spriječili napadi, potrebno je mrežu zaštititi dinamičkim sustavom sigurnosti koji je u stanju detektirati, ali i obraniti poslovni sustav reagirajući na uočenu prijetnju. IDS sustav omogućava upravo navedeno - obranu poslovnog sustava odmah po detekciji prijetnje, bez čekanja na reakciju administratora.

  • Cisco, kao vodeći proizvođač mrežne opreme za Internet, te COMBIS, kao njegov partner, idealno su rješenje u pružanju pomoći tvrtkama pri dizajnu i implementaciji sigurnosnog sustava.


Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite na:
Tel.: +385 1 3657 415
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test