Cjelovitim WiFi rješenjem HT Grupe do zadovoljnijeg gosta Valamara

Cjelovitim WiFi rješenjem HT Grupe do zadovoljnijeg gosta Valamara

Usklopu jednog od najvećih projekata bežičnog povezivanja u regiji uvedena je mogućnost besplatnog bežičnog pristupa internetu u svim Valamarovim hotelima i ljetovalištima i kamping ljetovalištima.

Članice HT Grupe – Combis i Hrvatski Telekom – realizirale su prvi dio višegodišnjeg projekta implementacije WiFi rješenja u svim objektima turističke tvrtke Valamar.

Combis, vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj, izradio je dizajn te proveo implementaciju cijelog sustava, baziranog na Cisco tehnologiji, za odabrane lokacije. Nakon dizajna rasporeda bežičnih sustava, napravljen je i dizajn LAN segmenta.
“Na ovom projektu smo imali priliku pokazati dugogodišnje iskustvo Combisa u dizajnu i implementaciji bežičnih i žičanih mreža, posebice u pogledu izazova koji nastaju na zahtjevnijim terenima, poput kampova. Projekt u Valamaru dio je niza projekata koje trenutno radimo u turističkom segmentu, branši u kojoj vidimo izniman potencijal s obzirom da tehnologija u turističkoj industriji kreira ne samo drugačije i bolje korisničko iskustvo, nego i pruža iznimne prilike za optimizaciju te učinkovito i konkurentno poslovanje”, istaknuo je Hrvoje Išek, predsjednik Uprave Combisa.

Hrvatski Telekom, vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj i nositelj projekta, sve je lokacije Valamara povezao putem podatkovnih vodova velikih brzina sa svojim podatkovnim centrom u kojem je smješteno centralno čvorište. U podatkovnom centru je osiguran pristup internetu velikog kapaciteta te je prema dogovorenom vremenskom planu obavljena realizacija priključnih točaka po lokacijama. Radi se o proširenju kapaciteta jednog dijela pristupne mreže Hrvatskog Telekoma, kako bi se zadovoljila potreba za velikim brzinama na svim lokacijama Valamara.

Glavne prednosti WiFi rješenja u objektima Valamara su ujednačena i predvidiva usluga na svim lokacijama, viša razina kvalitete usluge uz centralizirani nadzor i upravljanje, pravovremeno otklanjanje incidenata i na kraju, ono što je najvažnije – zadovoljniji gosti. “U tehnološki naprednom društvu vrhunska usluga bežičnog pristupa internetu postala je jedna od ključnih odrednica uspješnog poslovanja i konkurentnosti kompanija u turizmu. Vrijednost projekta na kojem radimo u suradnji s HT Grupom i Ciscom odražava se kroz zamjetno višu razinu zadovoljstva gostiju Valamarovom WIFI uslugom, a prepoznala ga je i struka – naš TUI Family Life Bellevue Resort u Rapcu osvojio je nagradu za najbolju WiFi mrežu među svim TUI Family Life hotelima i resortima u svijetu, na što smo izuzetno ponosni”, izjavio je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere.