COMBIS u Mostaru predstavio iskustva i najnapredniju tehnologiju

COMBIS u Mostaru predstavio iskustva i najnapredniju tehnologiju

Konsolidacija IT infrastrukture, hibridna Cloud rješenja, najmoderniji podatkovni centri, mobilnost i sigurnost poslovnih podataka, kontejner tehnologije, softverski definirane mreže, rješenja za dostupnost – bile su teme događanja COMBIS Technology Day BiH 2018. Regionalna high-tech ICT tvrtka COMBIS u suradnji s tvrtkama Veeam i Red Hat organizirala je četvrto izdanje COMBIS Technology Day BiH događanja na kojem je predstavila ICT ekspertizu namijenjenu tvrtkama u procesu digitalizacije.

“Sadržaj četvrtog izdanja COMBIS Technology Daya bio je ispunjen kvalitetnim studijama slučaja na kojima smo mnogo radili i na koje smo ponosni. IT publika u Bosni i Hercegovini tako je mogla saznati sve o velikim i zaista zanimljivim projektima na tržištu regije. Konsolidacija IT infrastrukture, hibridna Cloud rješenja, najmoderniji podatkovni centri, mobilnost i sigurnost poslovnih podataka, kontejner tehnologije, softverski definirane mreže, rješenja za dostupnost – bile su teme kojima smo posvetili pozornost, kao i prednostima koje su ostvarile kompanije koje su se odlučile za njihovu implementaciju”, rekao je Igor Dužević, direktor sadržaja COMBIS Technology Daya i direktor Odjela profesionalnih usluga i sistemske integracije u COMBISu.

COMBIS je pred samo događanje u Bosni i Hercegovini proveo istraživanje među sudionicima, koje je predstavio na početku događanja. Istraživanje je pokazalo kako je i dalje vrlo prisutan tradicionalan način upravaljanja PC okolinom te da više od 80% ispitanih korisnika ima problema s dnevnim operacijama u vidu održavanja i nadogradnji aplikacija i operativnog sustava. Vezano uz pitanje mobilne produktivnosti, preko 90% ispitanika izjavilo je kako njihovi korisnici koriste mobilne telefone za pristup korporativnim resursima, dok njih čak 80% nema nikakav oblik MDM (Mobile Device Management) rješenja za upravljanje uređajima i kontrolom pristupa.

„Uvijek ističemo prednosti SDDC tehnologija odnosno prelazak na softverski definirane podatkovne centre te nam je posebno drago što je istraživanje pokazalo da više od polovice ispitanika razmišlja o zamjeni tradicionalne silosne arhitekture unutar podatkovnog centra sa softverski definiranim rješenjima“, istaknuo je Dužević. Velik interes publike privukle su studije slučaja velikih kompanija, kroz koje je vidljivo koji su to tehnološki trendovi koji osiguravaju sigurnost poslovanja, kompetitivnost, podižu učinkovitost kao i cjelokupno poslovanje na višu razinu.

“COMBIS je regionalna high-tech ICT tvrtka jedinstvenog portfelja rješenja i usluga uz koje stoji imperativ korištenja najnaprednije tehnologije. Na više od tisuću projekata dokazali smo svoju ekspertizu i prilagodljivost, zbog čega samo među vodećim ICT tvrtkama Adriatic regije u segmentu pružanja IT usluga”, kazao je Željko Ivanković, direktor COMBISa u Bosni i Hercegovini, i istaknuo prilagodljivost tržištu i korisnicima kao jednu od glavnih fokusa COMBISa, kako u kreiranju inovativnih digitalnih produkata, tako i u komunikaciji s korisnicima i pristupu njihovim poslovnim ICT potrebama.