Combis implementirao napredni videokonferencijski sustav u Atlantic Grupi

Combis implementirao napredni videokonferencijski sustav u Atlantic Grupi

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj Combis implementirao je napredni sustav za videokonferencije u Atlantic Grupi, jednom od vodećih poslovnih sustava u regiji JI Europe. Atlantic Grupa d.d. posluje kroz vlastite proizvodne lokacije, distributivne centre i urede u čitavoj regiji, ali i u Njemačkoj i Rusiji.
Svaki pojedinačni videokonferencijski sustav se sastoji od dva ekrana, dvostruke kamere koja prati govornika i kontrolnih jedinica kojima se upravlja na dodir. Uz to, osigurana je izuzetna HD kvaliteta video slike, 20x zoom na svakoj kameri te napredni višekanalni zvučni sustav.

“Projektom u Atlantic Grupi povezali smo konferencijske sustave na više lokacija, a na razini koja uistinu omogućava vrhunsko iskustvo konferencijskih poziva i odgovara na sve izraženije poslovne potrebe za brzom i kvalitetnom komunikacijom, a uz manji angažman ljudskih, vremenskih i financijskih resursa nego što je to dosad bio slučaj. Naša platforma za video konferencije automatizirano započinje sastanak koji je dogovoren kroz e-mail sustav, a uz dva ekrana od i kamere koje prate govornika stvara se izuzetno kvalitetan osjećaj komunikacije”, rekao je Siniša Staničić, direktor Sektora poslovnih infrastrukturnih rješenja i integracije u Combisu.

Projekt u Atlantic Grupi obuhvaćao je suradnju kroz savjetovanje, odabir hardver i softver opreme, implementaciju centralnog sustava te implementaciju videokonferencijskih uređaja na više lokacija u Hrvatskoj i inozemstvu.

“Na uvođenje novog sustava za videokonferencije odlučili smo se kako bismo unaprijedili kvalitetu i interaktivnost svakodnevne poslovne komunikacije između kolega na različitim tržištima te ostvarili visoku razinu učinkovitosti optimirajući i troškove putovanja. Sustav zadovoljava potrebu za jednostavnošću u korištenju i modularnošću, a vrlo je važno i da je interoperabilan s našim postojećim uslugama. Iznimno smo zadovoljni rezultatima koje bilježimo od implementacije, postigli smo sve ciljane projektne parametre, a najveći izravan poslovni benefit stvoren je kroz značajne uštede vremena, smanjene troškova putovanja te naprednu tehničku kvalitetu interaktivne komunikacije. Implementacija HD videokonferencijskog sustava samo je jedan segment širokog programa investiranja u digitalne komunikacijske tehnologije i IT poslovne sustave Atlantic Grupe”, istaknuo je Dean Kosty, direktor IT Infrastrukture i Operacija Atlantic Grupe.