Combis u Osijeku otvara R&D centar

Combis u Osijeku otvara R&D centar

Combisova nova poslovnica s radom će krenuti do kraja tekuće godine, a za početak će brojiti 20-ak inženjera.

Izaslanstvo Combisa koje su predvodili Hrvoje Išek (CEO) i Zoran Božičević (direktor Sektora za razvoj i implementaciju aplikativnih rješenja) u prostorima osječke Gradske uprave sastalo se s predstavnicima najvećeg slavonskog grada kako bi dogovorili detalje oko ulaska jedne od najvećih regionalnih high-tech ICT tvrtki na osječku IT scenu.

„Grad Osijek prepoznajemo kao jako dobrog potencijalnog partnera koji će nam pomoći da u Osijeku razvijemo svoj budući centar. Prepoznali smo grad koji je sklon tehnološkim i sveučilišnim kapacitetima te može biti odličan bazen za popunjavanje kadrova koje ćemo koristiti kao integralni dio našega tima, prvenstvo za razvoj novih tehnologija kao što su Big Data, RTI, Benchlink i slično. Naš projekt vezan je uz znanja i kompetencije koje postoje u Osijeku, kao i povezivanje budućeg centra kroz IT zajednicu. Veselimo se što imamo priliku raditi u Osijeku i ovdje otvoriti našu R&D poslovnicu“, istaknuo je Hrvoje Išek.

Kao Osječanin koji odnedavno ima zagrebačku adresu, Zoran Božičević, direktor Sektora za razvoj i implementaciju aplikativnih rješenja, istaknuo je kako je upoznat s potencijalom IT scene i razvojem Osijek Software Cityja.

„Uz pomoć Grada želimo učiniti da ta scena raste i napreduje te smatram da Combis kao tvrtka koja intenzivno radi na novim tehnologijama, ima razloga i potrebu otvoriti svoju R&D podružnicu. Ona će prvenstveno biti orijentirana na razvoj i na nove tehnologije. U suradnji s osječkim tvrtkama i akademskom zajednicom možemo puno napraviti. Razvijanje smart city rješenja, ali i druge nove tehnologije koje su spomenute strateški su nam važne“, istaknuo je Božičević.

Iskustvo i kvaliteta Combisa jasno je vidljiva kroz razvijanje i savjetovanje informatičko-aplikativnih-komunikacijskih rješenja na više od tisuću projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Stoga se i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo grada Osijeka, Tomislav Krolo, referirao na veličinu i važnost Combisa unutar hrvatske IT industrije.

„Combis nije samo još jedna od tvrtki koja dolazi u Osijek, nego se radi o tome da je u užem smislu informatičkih djelatnosti računalnog programiranja i savjetovanja, Combis zadnjih pet godina u Hrvatskoj jedna od vodećih IT tvrtki prema prihodima i broju zaposlenih“, rekao je Krolo naglašavajući svijetlu budućnost daljeg razvoja ovog iznimno popularnog sektora.

Zadovoljstvo otvaranjem Combisovog R&D centra u Osijeku nije krio ni zamjenik gradonačelnika, Boris Piližota koji je konstatirao da je Osijek prepoznat kao regionalno središte IT industrije, ali sve češće i na međunarodnoj razini. „Plan tvrtke Combis je usmjeren na izgradnju smart city software rješenja, ali moramo reći da je to i iskorak u etabliranju Osijeka prema regionalnom IT centru i grada koji ima iznimnu perspektivu. Combis će surađivati s našim tvrtkama, a do kraja godine se očekuje početak rada i zapošljavanje 20-ak djelatnika“.