Combis postao član Saveza za rodnu ravnopravnost

Combis postao član Saveza za rodnu ravnopravnost

 

Combis je pristupio Savezu za rodnu ravnopravnost potpisivanjem Izjave Saveza za rodnu ravnopravnost u četvrtak, 05.ožujka u Zagrebu. 

Glavne obaveze koje Combis preuzima potpisivanjem Izjave su trajno zalaganje za povećanje broja žena na rukovodećim i drugim mjestima, jednake plaće za jednaki rad žena i muškaraca, te jednake mogućnosti napredovanja i zapošljavanja. 

“Naša intencija je aktivno raditi na ostvarenju prava žena i uklanjanju nejednakosti što intenzivnije i efikasnije. Combis je velika kompanija koja već 30 godina etablirano posluje na tržištu, a velike kompanije su zapravo velike u onoj mjeri u kojoj podržavaju pravedno društvo i zajednicu u kojoj djeluju. Pozdravljamo sve mjere koje su pokrenule prve članice Saveza, te vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama utjecati na generacije koje dolaze“, izjavila je ovom prilikom Maja Markulin Klarić, direktorica Odjela digitalnih inovacija.  

Osim pristupanju Savezu za rodnu ravnopravnost, Combis će na Dan narcisa, 21. ožujka, zajedno s udrugom Nismo same na Cvjetnom trgu u Zagrebu prodavati narcise u cilju prikupljanja sredstava za prijevoz taksijem na kemoterapiju žena oboljelih od karcinoma dojke. U planu su i druge društveno odgovorne inicijative, a sve pod zajedničkim nazivnikom Combisove kampanje za bolje društvo #GetInvolved. 

Savez za rodnu ravnopravnost: ‘Jednakost mora biti u DNK svake kompanije’