Combis je ponosan član Plastic Waste Free Croatia inicijative

Combis je ponosan član Plastic Waste Free Croatia inicijative

 

Tvrtka Combis postala je članicom inicijative Plastic Waste Free Croatia čiji je cilj poticati poslovne organizacije da pridonesu globalnoj borbi protiv zagađenja mora i oceana plastičnim otpadom.

„Već duži niz godina, Combisovo poslovanje vođeno je načelima društveno odgovornog poslovanja, što uključuje i vođenje računa o utjecaju koje naše poslovanje ima na okoliš. Preseljenjem u nove poslovne prostore, snažnije smo zakoračili ka smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, a kroz ovu inicijativu obvezujemo se i dodatno raditi na osvješćivanju ponašanja, ne samo naših zaposlenika, već i partnera i dobavljača, kako bismo maksimalno racionalizirali upotrebu jednokratne plastike“, rekla je Maja Markulin Klarić, direktorica odjela digitalnih inovacija u Combisu.

„Plastic-free Croatia“ projekt pomaže organizacijama i tvrtkama da se lakše riješe navike korištenja plastike za jednokratnu upotrebu, a sistem integrator Combis se kroz odluku o pridruživanju inicijativi, kao jedna od prvih ICT tvtki ove veličine, svrstao uz velike svjetske kompanije koje bez zadrške i kompromisa izbacuju jednokratnu plastiku iz svoje organizacije i poslovanja.

Pristupanje inicijativni komentirao je i Petar Pavić, inicijator www.plasticfreecroatia.org pokreta: „Čestitam vam na ovoj važnoj odluci, u ime svih koji rade na ovom projektu, ali prvenstveno u ime svih budućih generacija kojima ostavljamo naš jedini planet na kojem živimo. Nadam se da ćete što prije i u što većoj mjeri izbaciti upotrebu jednokratne plastike iz vaše organizacije, kao i iz vaših privatnih života te time postati organizacija i pojedinci koji mijenjaju i čuvaju svijet oko sebe.“