Combis osigurao inženjerima Rimac Automobila neometan rad od kuće

Combis osigurao inženjerima Rimac Automobila neometan rad od kuće

 

Projekt virtualizacije zahtjevnih grafičkih radnih stanica za CAD/CAM inženjere.

 

Regionalni sistem integrator Combis uspješno je realizirao projekt virtualizacije zahtjevnih grafičkih radnih stanica, neophodnih za rad CAD/CAM (computer-aided design/ manufacturing) inženjera tvrtke Rimac Automobili, što se pokazalo ključnim u vrijeme COVID-19 krize kada je većina zaposlenika (preko 700) radila od kuće.

“Inženjeri Rimac Automobila rade sa softverima koji zahtijevaju snažne procesore i grafičke kapacitete, a takve radne stanice su teško dobavljive. Naime, i inače su potrebni mjeseci da bi se takva vrsta opreme dobavila, a u izvanrednim slučajevima poput COVID-19 krize, kada isporuka svog hardvera, a posebice specijalističkog, u potpunosti staje, ovaj izazov postaje još izraženiji“, rekao je Saša Burić, Business Development Manager iz Combisa.

Combis je ponudio svoju ekspertizu za povezivanje više različitih rješenja tvrtki partnera te ih je uspješno integrirao i tako osigurao isporuku personaliziranih grafičkih virtualnih radnih stanica CAD/CAM inženjerima Rimac Automobila s bilo koje lokacije odnosno bilo kojeg uređaja.

“Naši CAD/CAM inženjeri sada imaju pristup aplikacijama i resursima od bilo kuda, bilo kada, što nam je izuzetno važno za neometan nastavak rada. S Combisom planiramo i virtualizaciju dodatnih radnih površina, odnosno VDI (Virtual Desktop Infrastructure) za inženjere koji rade na proizvodnim procesima i na drugim pozicijama unutar tvrtke te za naše vanjske partnere“, rekao je Dubravko Hlede, IT Manager, Rimac Automobili.

Combis ima golemo iskustvo u pripremi, implementaciji i održavanju VDI tehnologija, koje uključuju preko 25.000 virtualiziranih radnih mjesta.

Combisove kompetencije dokazuje i prestižna titula jedinog VMware Professional Services Offering partnera u Hrvatskoj za Istočnu Europu.

Više o projektu u Rimac Automobilima saznajte ovdje.