Kreće pametni projekt Combisa i HT-a u Otočcu

Kreće pametni projekt Combisa i HT-a u Otočcu



Kroz OneCityApp platformu digitalizirat će se brojni procesi i usluge za stanovništvo ličkog grada u središtu Gacke.

Članice HT Grupe – Combis i Hrvatski Telekom implementirat će OneCityApp za upravljanje pametnim gradom u Gradu Otočcu.

Aplikacija će omogućiti pristup gradskim uslugama putem web preglednika i mobilne aplikacije, te brzo i jednostavno plaćanje računa. Sustav podržava slanje vijesti i notifikacija od grada prema građanima kao i centralni gradski service desk. 

OneCityApp platforma za Grad Otočac je prilagođena po SaaS (Software as a Service) modelu, što je u osnovi način pružanja softverskih usluga preko interneta, a sve se akcije odvijaju putem jednostavnog sučelja. Ovaj model omogućava brzu i laganu prilagodbu novih opcija unutar sustava. Jednostavna implementacija i održavanje čine cijeli proces praktičnim, uz visoku sigurnost podataka i automatsko ažuriranje informacija.

“Naša intencija je osigurati što lakši svakodnevni život i što više jednostavne, ali prvenstveno dvosmjerne komunikacije između građana i Grada. Kroz napredni tehnološki dijalog stvaramo bolji Otočac, prepoznatljiv po dostupnosti kvalitetnih informacija i usluga”, rekao je Goran Bukovac, gradonačelnik Grada Otočca i najavio da će građanima OneCityApp Grada Otočca biti dostupan početkom iduće godine.

 

 Damir Vareško, Željka Kruc, Goran Bukovac, Denis Budimir i Marijana Bogdanović

Nadogradnje i podrška korisnicima također su olakšane kroz ovaj tehnološki model, što znači da će nove funkcije biti dostupne puno brže, kao i rješavanje problema kod korisnika.

“Radujemo se novom projektu pametnog grada i nemamo dileme da će njegovom realizacijom gradski život Otočca postati lakši, učinkovitiji i bolji za sve građane. OneCityApp je sjajan primjer kako tehnologija može poboljšati svakodnevicu i približiti nas gradu u kojem živimo”, rekla je Marijana Bogdanović, menadžerica za razvoj poslovanja u Sektoru razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u Combisu.

 

Ivana Kundakčić, menadžerica za poslovnu prodaju Hrvatskog Telekoma istaknula je kako HT i Grad Otočac partnerski surađuju na digitalnoj transformaciji i jedva čeka rezultate projekta kao i povratnu informaciju građana na nove mogućnosti u sklopu pametnih usluga.

 

Podsjetimo, digitalna rješenja za razvoj pametnih gradova u fokusu su HT Grupe. Tako su u lipnju 2023. HT Grupa i Grad Split lansirali aplikaciju Smart City Split za objedinjenu komunikaciju građana s Gradom Splitom.