Prije samo godinu dana posao van prostora kompanije obavljao je tek svaki peti zaposlenik. Silom prilika, ova praksa se promijenila gotovo preko noći – danas devet od deset djelatnika posao radi iz udobnosti vlastitoga doma. Malo tko je mogao povjerovati u ovakvu ekspresnu digitalnu transformaciju koja ne bi bila moguća bez kolaboracijskih alata koji nam svima dopuštaju da svoj dom po potrebi transformiramo u ured.

Cisco Webex

Jednostavan. Pouzdan. Siguran.

Zašto je Cisco Webex idealno rješenje za svakog pojedinca ili organizaciju?

Zbog toga jer se radi o kolaboracijskoj platformi koja vam zahvaljujući svojoj skalabilnosti i sigurnosti omogućava da s lakoćom obavite ono što ste zacrtali – bilo da radite, učite ili se samo zabavljate.

Kome je namijenjen?
  • Kompanijama koje žele brzo i efikasno omogućiti svojim zaposlenicima rad od kuće (sastanci do 200 sudionika u Full HD formatu, dijeljenje i snimanje sadržaja…);
  • Školama, fakultetima koji žele održavati virtualnu online nastavu;
  • Pojedincima i timovima koji imaju potrebu za kvalitetnim kolaboracijskim alatom i svim njegovim funkcionalnostima (video pozivi, chat, dijeljenje materijala i sl.).

Poslovanje budućnosti će svakako biti usko povezano s radom na daljinu / radom od kuće i to je tek početak dugoročnih trendova zbog kojih će poslodavcima biti nužno svojim zaposlenicima osigurati tehnološka rješenja koja će im omogućiti interaktivan rad s lokacija izvan kompanijskih ureda.

Zbog promjene same prirode posla zaposlenicima će biti omogućena veća fleksibilnost zbog koje će si sami moći „iskrojiti“ radni dan te tako bolje izbalansirati privatne i poslovne obveze. Na taj način profitiraju svi, i kompanije i zaposlenici – produktivnost postaje veća, a pojedinci zadovoljniji.

Koje preduvjete kompanije moraju zadovoljiti kako bi svojim
djelatnicima osigurale kvalitetan rad od kuće?

1. Kulturološka transformacija

Zahtijeva promjenu čitave radne paradigme i prihvaćanje novonastale situacije prouzrokovane globalnom pandemijom. Naravno, takva izvanredna situacija će prije ili kasnije nestati, a svi mi iz nje moramo puno toga naučiti i u buduće poslovanje prenijeti pozitivne navike stečene za vrijeme njenog trajanja.

 

2. Prihvaćanje tehnoloških noviteta

Rad od kuće nosi svoje izazove – niste u mogućnosti komunicirati s kolegama licem u lice, niste na „ti“ s mnogobrojnim alatima koji su vam do nedavno bili potpuna nepoznanica, a danas osnovno sredstvo za rad. Sve to može rezultirati situacijama koje nisu povoljne kako za vas kao pojedinca, tako i za kolektiv (manjak samopouzdanja, opadanje produktivnosti i sl.).

 

3. Najviši sigurnosni standardi

Informacijska sigurnost danas je više nego ikad jedan od najbitnijih aspekata poslovanja stoga je organizacijama, osim vrhunskog kolaboracijskog rješenja, potrebna i isto takva sigurnosna podrška. Stoga, ako već koristite Cisco Umbrella, Cisco Duo, Cisco AnyConnect Secure Mobile Client ili Cisco AMP for Endpoints rješenja, bez dodatne naknade povećavamo vam limit korištenja. Ako još uvijek ne koristite neko od navedenih rješenja kontaktirajte nas kako bismo vam omogućili besplatnu licencu.

cisco_webex_2_500

Situacija u kojoj smo u iznimno kratkom vremenu svoje poslovanje iz ureda morali preseliti svojim kućama zahtijevala je i od poslodavaca i od djelatnika iznimnu prilagodbu. Nju su uvelike olakšale kolaboracijske platforme poput Cisco Webexa zahvaljujući kojima su timovi i dalje ostali na okupu, kompanijski ciljevi su se i dalje ostvarivali, a komunikacija i produktivnost su bili na visokoj razini. Zbog svega navedenog ovakav modus operandi u poslovanju zadržat će se i poslije pandemije jer će efikasne i sigurne metode rada na daljinu tvrtkama omogućiti dodatne uštede (uredski prostori, režijski troškovi, troškovi putovanja…) te nam je stoga nužna kombinacija najboljih elemenata iz tradicionalnog i „novog normalnog“ načina rada. Transformaciju i adaptaciju će vam zasigurno olakšati i Cisco Webex, najsigurnija kolaboracijska platforma.

Budite u korak s trendovima, osigurajte svojim zaposlenicima pouzdane i sigurne kolaboracijske alate kako bi bez obzira na sve moguće izazove ostali povezani s timom.

Osigurajte si još danas radno mjesto budućnosti!