Combis & IBM Cyber Security Day – 11.05.2023.

Budite sigurni da ste sigurni.

Mislite da već sve znate o cyber sigurnosti? U redu, vjerujemo da znate na što treba posebno paziti, možda ste već i angažirali ekipu koja vas štiti, a poštujete i osnovna pravila koja bi vas trebala držati dalje od opasnosti – nažalost, to ipak nije dovoljno. Cyber kriminalci kontinuirano napreduju i jako su posvećeni otkrivanju novih ranjivosti koje mogu iskoristiti protiv vas. Upravo smo zato ponovno udružili snage s našim partnerom IBM-om i odlučili organizirati novu edukaciju. Ovoga vas puta na Cyber Security Day pozivamo u vinariju Griffin, na obronke Plešivice (Plešivica 62, Jastrebarsko), u četvrtak 11.5.2023., gdje s okupljanjem počinjemo od 9:15. Ovu zanimljivu lokaciju odabrali smo kako bismo ozbiljnu temu cyber sigurnosti obradili u ugodnom i opuštajućem ozračju. Želimo da svi skupa doživimo proljeće u njegovoj punini, da zajedno uživamo u dražesnim pupoljcima svibanjskim dok dijeljenje znanja prepuštamo našim cyber security ekspertima iz Combisa i IBM-a.

Molimo ispunite upitnik i pomozite nam da budemo još bolji!
09:15 – 10:00 | REGISTRACIJA UZ KAVU I ZALOGAJ DOBRODOŠLICE

Osvježite se prije početka predavanja uz kavu i zalogaj.

10:00 – 10:10 | UVOD – DOMAGOJ PEHAR, COMBIS

Domagoj Pehar, direktor Sektora mrežnih i sigurnosnih usluga u Combisu, obratit će nam se s nekoliko uvodnih riječi.

10:10 – 10:40 | IBM ASM – NOĆNA MORA SVAKOG HAKERA – IVAN PETROVIĆ, IBM

Zanima vas kako potencijalni napadači promatraju vašu tvrtku izvana? Koje sustave i informacije izlažete, a da toga niste ni svjesni i zašto je bitno da neke od njih sakrijete? IBM Randori ASM je rješenje iz clouda (SaaS) koje na automatiziran i strukturiran način pristupa tim problemima omogućavajući vam da osvijestite i uklonite kibernetičke rizike te spriječite potencijalne napade.

Preuzmite prezentaciju

10:40 – 11:10 | YOUR OWN PERSONAL MALWARE – DANIJEL TESLIĆ, COMBIS

Kako unatoč svim obrambenim uređajima hakeri i dalje probijaju i ulaze u sustave? Takvi proboji izvršavaju se kombinacijom phishinga i vlastitog malwarea. Donosimo pregled, logiku i metodologiju kojom hakeri kreiraju vlastiti malware s ciljem zaobilaženja detekcijskih mehanizama. Prikazujemo proces izrade i maskiranja malwarea, najčešće načine izbjegavanja obrane s primjerima iz prakse. Otkrijte s nama male tajne velikih majstora Dark Weba.

Preuzmite prezentaciju

11:10 – 11:40 | COMBISOVI LOVCI NA PRIJETNJE – EKIPA KOJA SE NE HVALI TROFEJIMA – LUKA JUSS, COMBIS

Threat hunting pojam je koji u cyber sigurnosti označava sustavno proaktivno praćenje i nadgledanje vaših poslovnih sustava, kako bi se prijetnje ‘ulovile’ na vrijeme. Kroz predavanje ćemo otkriti kakve su moderne prijetnje te koji trendovi su uopće doveli do potrebe za threat huntingom. Predstavit ćemo vam svoj tim ‘lovaca’ i dati uvid u neke konkretne primjere, ali vrlo gentlemenski naravno, bez otkrivanja ikakvih škakljivih detalja o ‘lovini’. No, svakako ćete dobiti odgovor na pitanje zašto bi threat hunting trebao postati novo normalno u security svijetu.

Preuzmite prezentaciju

11:40 – 11:55 | ZAVRŠNA RIJEČ UZ KINO SOC – KRISTINA ORŠANIĆ KOPIĆ

Za kraj, kako biste još bolje stekli dojam o našem načinu rada, pripremili smo i kratku video simulaciju.

12:00 – 14:00 | ZAKUSKA UZ WINE TASTING

Nakon edukacije, vrijeme je za druženje uz ručak i degustaciju vina, naravno.

Prijave su zatvorene!

 

 

 

 

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na broj telefona +38513657413 ili pošaljite e-mail na adresu: marketing@combis.hr.