Combis & IBM Cyber Security Day 12.10.2023.

Sigurni. Cyber Sigurni.

Europska unija odabrala je mjesec listopad kao mjesec kibernetičke sigurnosti, a mi se pridružujemo podizanju svijesti o važnosti cyber zaštite i donosimo nove vrijedne savjete kako se zaštititi. Pozivamo vas na novu security edukaciju koju organiziramo s našim partnerom IBM-om. Ovoga vas puta na Cyber Security Day pozivamo u vinariju Jagunić, na obronke Plešivice (Plešivica 25, Jastrebarsko), u četvrtak 12.10.2023., gdje s okupljanjem počinjemo od 9:15.

Od tema posebno izdavajamo NIS2 kao trenutno najvruću security temu, a detalje o ostalim temama koje vas očekuju, provjerite niže.

Molimo Vas da ispunite anketu o edukaciji.

09:15 – 10:00 | REGISTRACIJA UZ KAVU I ZALOGAJ DOBRODOŠLICE

Osvježite se prije početka predavanja uz kavu i zalogaj.

10:00 – 10:10 | UVOD – DOMAGOJ PEHAR, COMBIS

Domagoj Pehar, direktor Sektora mrežnih i sigurnosnih usluga u Combisu, obratit će nam se s nekoliko uvodnih riječi.

10:10 – 10:40 | AI u threat managementu – hype ili stvarnost? – Ivan Petrović, IBM

Predavanje otkriva sve o novim funkcionalnostima IBM Qradara koje se u pozadini oslanjaju na AI.

10:40 – 11:10 | Kako se pripremiti za NIS 2? – Kristina Oršanić Kopić, Combis

NIS2 direktiva više nije novost, no i dalje oko ove teme ima puno nepoznanica. Kroz predavanje ćemo nastojati rasvijetliti što veći broj pitanja i nedoumica te dati naš prijedlog odgovora na obveze koje ova EU Direktiva postavlja pred vas. 

11:10 – 11:40 | Kako iskoristiti TLS protokol za SOC detekciju? - Tips & tricks – Augustin Anić, Combis

Većina Internet komunikacije danas je kriptirana korištenjem TLS protokola što je ujedno postao i globalni standard. S obzirom da je HTTPS promet kriptiran, bez SSL/TLS dekripcije nije moguće niti vidjeti niti analizirati njegov sadržaj koji može imati i maliciozne karakteristike. No, je li stvarno tako? Ili je unutar kriptirane komunikacije ipak moguće zamijetiti komunikaciju napadača s Command & Control infrastrukturom i kreirati SIEM upozorenje? Odgovor saznajte tijekom predavanja!

11:45 – 14:00 | ZAKUSKA UZ WINE TASTING

Nakon edukacije, vrijeme je za druženje uz ručak i degustaciju vina, naravno.

Prijave su zatvorene, zahvaljujemo na interesu.

 

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na broj telefona +38513657413 ili pošaljite e-mail na adresu: marketing@combis.hr.