Combis & IBM Cyber Security Day
15.05.2024.

Sigurni. Cyber Sigurni.

S dolaskom proljeća, stiže i naše novo cyber security druženje! Ovoga puta mjesto susreta je vinarija Bolfan Vinski Vrh, na adresi Gornjaki 56, 49283 Hraščina, a okupljamo se u srijedu 15. svibnja, 2024., u 9:30 sati.

 

Zajedno s partnerom, IBM-om, složili smo zanimljiv edukativni program s naglaskom na NIS2 kao vrlo aktualnom, rekli bismo danas zapravo nezaobilaznom temom kad je cyber sigurnost u pitanju.

Molimo Vas ispunite anketu.

09:30 – 10:00 | REGISTRACIJA UZ KAVU

Osvježite se prije početka predavanja uz kavu i zalogaj.

10:00 – 10:10 | Uvodni pozdrav, Mate Grbavac, Combis
10:10 – 10:55 | Novosti u IBM Atack Surface Management rješenju, Ivan Petrović, IBM

Predavanje otkriva najnovije značajke IBM Atack Surface Management rješenja kroz live demo.

10:55 – 11:40 | Kako se uskladiti sa Zakonom o kibernetičkoj sigurnosti (NIS2 Direktiva)?, Kristina Oršanić Kopić, Combis

Sukladno zahtjevu NIS2 direktive o transpoziciji u lokalno zakonodavstvo zemalja članica EU, Hrvatska je donijela Zakon o kibernetičkoj sigurnosti koji je stupio na snagu 15. veljače ove godine. Mjere upravljanja kibernetičkim sigurnosnim rizicima uključuju brojne elemente koje su organizacije dužne slijediti te je sam zakon prilično kompleksan. Combis kroz svoje znanje, kompetencije i iskustvo bez problema može svakom korisniku pomoći da se u potpunosti prilagodi Zakonu, a na koje sve načine i kroz koje sve modele suradnje, moći ćete saznati tijekom predavanja.

11:40 – 11:50 | Kratka pauza za kavu
11.50 – 12.30 | Štiti li MFA u potpunosti od neovlaštenog pristupa?, Jakov Bikić, Combis

Multifaktorska autentikacija (MFA) dodaje dodatni sloj zaštite kako bi se spriječio neovlašteni pristup sustavima. Kao i uvijek, napadači su se prilagodili obrambenim mehanizmima pa su pronašli načine kako zaobići MFA i ostvariti neovlašteni pristup. Ovo predavanje uključuje primjer jedne vrste napada s kojim se zaobilazi MFA i koji smo višestruko viđali prilikom odgovora na incident, kao i prijedloge mehanizama s kojima se možemo zaštititi od sličnih napada. Pokazat ćemo zašto je MFA i dalje potreban zbog velike količine phishinga koji ne izbjegavaju MFA, ali i dati savjete kako se prilagoditi novim napadima.

12.30 – 12.45 | Q&A, zatvaranje
12.45 – 14.30 | Ručak
14.30 – 15.00 | Obilazak vinskog podruma

Nakon ručka, a prije odlaska ne propustite kraći obilazak vinskog podruma vinarije Bolfan Vinski Vrh.

Prijave su zatvorene!!

 

Za sve dodatne informacije slobodno pošaljite e-mail na adresu: marketing@combis.hr.