fbpx

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Europskog fonda za regionalni razvoj.”

 

“Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke Combis d.o.o. i projektnih partnera ASR grupa d.o.o., Fakultet elektrotehnike i računarstva.”

SmartMetering_brand_150x50
Logo_horizontalni_osnovni_150x50
fer-logo_150x55
asr-grupa-logo_150x46

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas da nam se 31.10. od 9 sati pridružite u Business Show Roomu HT-a, na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu na predstavljanju ComEnergy IoT platforme. Kroz zajedničko druženje predstavit ćemo platformu za Internet stvari (IoT), naprednu analitiku za veliku količinu podataka i aplikacije namijenjene praćenju energetske potrošnje i vezane događaje u poslovnim procesima, ali i portale za upravljanje podacima. Provjerite raspored predavanja i prijavite se već danas jer broj mjesta je ograničen.

09:00 - 09:30 Registracija sudionika uz kavu dobrodošlice
09:30 – 09:40 Uvod

Berislav Lastrić, Combis

09:40 – 10:05 Sustav upravljanja energijom (SREn) prema ISO 50001: 2018 – značaj primjene ICT-a za učinkovitost SREn

Andrej Stergaršek, TÜV SÜD

 

Dr. Andrej Stergaršek iz tvrtke TÜV SÜD, iskusan stručnjak s mnogobrojnim angažmanima na savjetovanju i auditima kod korisnika u 13 zemalja globalno, govorit će upravo o značaju primjene ICT-a za učinkovitost Sustava upravljanja energijom (SREn) prema normi ISO 50001:2018 i podijeliti dobre prakse iz isporučenih audita.

10:05 – 10:30 Predstavljanje ComEnergy projekta

Berislav Lastrić, Combis

 

U današnje vrijeme razni utjecaji poput klimatskih promjena i smanjenja neobnovljivih izvora energije, podizanja svijesti o potrebi zaštite okoliša te zahtjevi država i nadležnih institucija za smanjenjem potrošnje energije, nameću nužnost pronalaženja rješenja za učinkovitije korištenje energenata u poslovanju. ComEnergy platforma može navedene izazove pretvoriti u priliku za unapređenje poslovanja, posebice danas kada ubrzani tehnološki razvoj i digitalna transformacija omogućavaju bolje planiranje, praćenje i kontrolu te inteligentniju podršku upravljanju lancem vrijednosti poslovne organizacije u realnom vremenu, uslijed ranijeg uočavanja odstupanja i/ili kvarova. Sve navedeno, u konačnici, rezultira smanjenjem troškova poslovanja i većom konkurentnošću, tj. ekonomičnijim i učinkovitijim sustavom.

10:30 – 11:10 ComEnergy Demo

Davor Novokmet, Combis

 

ComEnergy prikuplja podatke o potrošnji jednog, nekoliko ili svih energenata (vode, električne energije, plina, pare, zraka) s mjernih uređaja, no može prikupljati i različite signale, koji predstavljaju poslovne događaje, poput faze procesa, podataka o sirovinama, vrstama proizvoda, temperaturama, tlakovima itd. ili ostale poslovne podatke poput radnih dokumenata, naloga, otpremnica i slično. Karakterizira ga velika propusnost podataka i skalabilnost, a kroz ovaj demo, pokazat ćemo kako korištenje ComEnergy platforme izgleda u praksi i kako može pružiti podršku ostalim sustavima unutar poslovanja tvrtke.

11:10 – 11:35 Predstavljanje portfelja za energetsku učinkovitost HT Grupe

Hrvatski Telekom

11:40 – 13:00 Zakuska

Ako vam je cilj učinkovitost vaših poslovnih procesa ili ste i u procesu implementacije ili pak recertifikacije ISO 50001 norme, nikako nemojte propustiti druženje s nama jer ćemo otkriti kako se uz ComEnergy IoT platformu možete jednostavnije i lakše približiti ISO 50001 normi.

Napominjemo kako je za ovaj događaj broj mjesta ograničen te Vas pozivamo da se prijavite već danas! Rok za prijavu je 25. listopad.

Troškove organizacije događanja u potpunosti snose organizator Combis. Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na broj telefona +38513657413 ili pošaljite e-mail na adresu: marketing@combis.hr.