EMM I MDM

EMM (Enterprise Mobility Management) i

MDM (Mobile Device Management)

Jedna je od najbrže rastućih i transformirajućih grana IT industrije. Tome u prilog govori i da se rješenja za upravljanjem mobilnim uređajima više ne nazivaju MDM rješenjima, već rješenja za Enterprise Mobility Management.

 

MDM rješenja su se primarno brinula za IT sigurnosnu stranu organizacije – da se zaštite podaci u slučaju krađe ili gubitka uređaja, odnosno da su mobilni uređaji uvijek u skladu s regulativama organizacije. No, takva rješenja nisu omogućavala korisnicima da budu produktivni u pokretu, stoga se Enterprise Mobility Management danas sastoji od:

  • Mobile Device Managementa s restriktivno/sigurnosne strane
  • Mobile Application Managementa – što je produktivna strana gdje se korisnicima omogućuje pristup korporativnim aplikacijama u kojima mogu biti produktivni, a pri tom ne narušavaju sigurnost organizacije
  • Mobile Information Managementa – također je produktivna strana gdje se korisnicima omogućuje sigurno skladištenje i dijeljenje korporativnih dokumenata unutar i izvan organizacije, kako bi se adresirala zabrinjavajuća brojka od 80 posto Fortune 500 organizacija koje koriste neki oblik neupravljivog Cloud prostora za pohranu poslovnih dokumenata.

Dakle, Application i Information Management su komponente koje daju dodanu vrijednost EMM rješenjima, te omogućuju korisnicima produktivnost i kreativnost u svakodnevnom radu. Jedan od načina kako to rade svjetski priznati igrači na polju EMM-a jest upravo snažan fokus na Mobile Application Management funkcionalnost.

Poslujemo s više od 300 zadovoljnih korisnika.
Postanite i Vi dio naše obitelji.