English (United Kingdom)


Home Rješenja i usluge Po vrsti IT infrastruktura Klijentska oprema
Ispis PDF

Klijentska oprema

COMBIS svojim korisnicima nudi širok izbor klijentske opreme; stolna računala, prijenosna računala, tablete i tanke klijente ('thin clients').

S obzirom na evoluciju suvremenih komunikacijskih rješenja,  IT rješenja i tehnologije, sve više poslovnih korisnika odabire tanke klijente i mobilne uređaje umjesto standardnih stolnih računala. Tako se predviđa da će u narednih nekoliko godina posve nestati uredska stolna računala kakva danas poznajemo te da će biti zamijenjena tankim klijentima te mobilnim uređajima poput tableta. Ovaj razvoj je potaknut, kako razvojem sve brže i jače tehnologije u sve tanjim i lakšim kućištima, tako i razvojem softverskih rješenja koja su manje infrastrukturno zahtjevna te ne troše mnogo lokalnih resursa (memorije i procesorske snage).

  • Stolna računala dijelimo na uredska računala i radne stanice. Tradicionalna stolna računala su namijenjena za svakodnevni rad s manje zahtjevnim aplikacijama i susrećemo ih u gotovo svakoj tvrtki kao osnovno sredstvo za rad. Uz standardna uredska računala postoje i radne stanice. Radne stanice namijenjene su zahtjevnim korisnicima u raznim granama industrije, grafičkoj, video obradi i raznim proizvodnim procesima.

  • Prijenosna računala danas zauzimaju najveći tržišni udio klijentske opreme te su primarni izbor kod odabira novog računala. Također ih dijelimo u segmente za privatne i poslovne korisnike. Uređaji za poslovne korisnike odlikuju se robusnijim dizajnom, namijenjeni su svakodnevnoj čestoj upotrebi. Svi imaju priključke za docking stanice kako bi se na što jednostavniji način spojili s ostalom periferijom poput tipkovnice, miša i dodatnog monitora, čime postaju poslovna računala pogodna u svim situacijama. Upravo zbog ove prilagodljivosti i mobilnosti prijenosnici istiskuju stolna računala iz svakodnevnog korištenja.

  • Tablete odlikuje velika mobilnost i praktičnost, te se može reći kako su danas postali prava zamjena za olovku i papir. Sve naglašeniji razvoj novih, poslovnih i složenih aplikacija za upravo ovu vrstu računala ukazuje na njihovu široku primjenu u poslovnom svijetu kao zamjenu za prijenosnike.

  • Tanki klijenti (eng.Thin Clients)  - Kod korištenja virtualizacijskih tehnologija svi resursi idu na teret poslužitelja, tako da tanke klijente obilježavaju skromne karakteristike što značajno umanjuje njihovu cijenu pa se nameću  kao sve češći izbor, odnosno zamjena za standardna stolna računala.

Combis nudi: Dell, Hewlett-Packard, Lenovo

 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test