English (United Kingdom)


Home Rješenja i usluge Po vrsti IT infrastruktura Virtualizacijski sustavi
Ispis PDF

Virtualizacijski sustavi

Virtualizacija omogućuje  IT infrastrukturi da pruži veću vrijednost  poslovanju tvrtke.  Naime, virtualizacija u računalstvu je stvaranje virtualne (umjesto stvarne) verzije, poput hardverske platforme, operacijskog sustava, uređaja za pohranu podataka ili mrežnih resursa.  Tehnologija virtualizacije stoga omogućuje unapređenje efikasnosti i dostupnosti resursa i aplikacija, konsolidiranje IT infrastrukture, smanjenje troškova održavanja te iskorištavanje dosad neiskorištenih kapaciteta informacijsko-tehnološke opreme.

Ključni razlozi za primjenu virtualizacije su smanjenje operativnih troškova i troškova energije, te kompleksnosti infrastrukture. Virtualizacija se koristi u svim važnijim segmentima IT infrastrukture. Kako bi se povećali efekti i uštede koje se postižu virtualizacijom potrebno je primijeniti virtualizaciju na više nivoa.

Virtualizacija poslužitelja danas je praktički standardna funkcionalnost u svakom podatkovnom centru.

Virtualizacija diskovnih sustava je jedan od temelja izgradnje fleksibilnog i pouzdanog infrastrukturnog rješenja koje omogućuje tvrtki bolje usklađivanje poslovnih i IT potreba

COMBISove usluge prate kompletan proces i životni vijek virtualizacijskih sustava, od dimenzioniranja,  nabave opreme vodećih svjetskih proizvođača i implementacije do održavanja.

Combis nudi: IBM, Dell, Hewlett-Packard, EMC
 
Vrh stranice
www.combis.rs prijava test