SMAGRIMET 9.4. – 12.4.2019.

SIT Inovacije 8.4. – 9.4.2019.

 

Radionica u sklopu konferencije SMAGRIMET.

 

Prisustvovali:

FER: Mateo Marcelić, Bruno Sandrić, Iva Topolovac, Andrija Miličević, Petar Mostarac, Marko Jurčević, Roman Malarić, Branimir Ivšić

FESB: Antonijo Kunac, Ivana Dumanić, Ana Šarić, Amanda Aljinović

Voditelji: Željko Duilo, Željko Markić (VIPNET)

 

Kroz tečaj naučili smo osnove Systematic Inventive Thinking-a. Naučili smo 5 metoda koje pruža SIT te smo svaku, kroz radionicu, primijenili na zadani proizvod i tako vidjeli primjenu svake od metoda, njene prednosti i mane. Naučili smo razumjeti SIT metodu te kako je osobno primijeniti pri izradi projekata.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

SMAGRIMET 9.4. – 12.4.2019.

 

Nedjelja, 7.4.

S dolaskom u nedjelju 9.4. u popodnevnim satima, raspakirali smo uredske stvari i materijale za konferenciju. Krenuli smo sa slaganjem paketa za goste, pripremu i printanje programa te letaka za konferenciju. Pripremili smo stol za doček sudionika i otišli na večeru.

 

 

Utorak, 9.4.

Sa završetkom edukacije, u popodnevnim satima, počeo je prijem sudionika konferencije i pića dobrodošlice. Odradili smo prijem gostiju te se ugodno družili s gostima konferencije.

 

 

Srijeda 10.4.

Ujutro, u 9:00 sati, počela je konferencija. Mateo i Bruno su preuzeli tehničko vođenje dvorane za prezentacije, dok je kasnije Mateo postao i fotograf konferencije, a Bruno vodio studente na recepciji i pomagao Marku oko izvedbe konferencije. Iva je pomagala oko registracije gostiju, napravila je uvodnu prezentaciju za prof. Romana Malarića.

Kada je počeo službeni dio konferencije, slušali smo prezentacije gostiju te se družili u pauzama i pili kavu. Navečer je bila organizirana večera u hotelu, gdje je kao iznenađenje nastupala klapa.

 

Četvrtak, 10.4.

Išli smo na organizirani izlet u vjetroelektranu Pometeno Brdo te trafostanicu Konjsko. Poslije toga smo se popeli na tvrđavu Klis, koju smo kratko razgledali. Nakon razgledavanja tvrđave, otišli smo na organizirani ručak u obližnji restoran. Poslije ručka smo imali kratku pauzu, a u 18:00 bio je organiziran obilazak grada Splita.

 

Petak, 11.4.

Zadnji dan konferencije počeo je u 8:30, sa jutarnjom pauzom za kavu. Nakon toga imali smo još dvije sesije predavanja, uz kratku pauzu za kavu između. U 11:00 sati počela je poster sekcija, koju su vodili Bruno i Petar. Poster sekcija je trajala do 12:00. U 13:00 sati dala se završna riječ konferencije i službeno se je završila konferencija. Nakon toga, krenuli smo u raspremanje dvorane, spremanje materijala i čišćenje ureda. Dan je završio večerom i ugodnim provodom organizatora u lokalnom restoranu u Splitu.