Studija slučaja Hrvatska pošta Mostar

Podatkovni centar budućnosti – je stigao

Izazov

 

Tijekom godina infrastruktura podatkovnog centra je minimalno dograđivana, a za svaku nadogradnju glavni faktor prilikom odabira hardvera i softvera bila je nova poslovna aplikacija koja se implementirala kroz različite tehnološke platforme.

 

Nakon nekoliko godina stavljanja aplikacija u fokus, stvorio se nekonsolidirani podatkovni centar s više različitih i neujednačenih komponenti i čak tri virtualizacijske okoline: VMware, Hyper-V i IBM AIX. Dnevne operacije i softverske nadogradnje bile su otežane, performanse su postale upitne, a održavanje izuzetno zahtjevno. Postalo je jasno da su zaštita ili oporavak u slučaju ispada infrastrukture nemogući.

“Nova infrastruktura stvorila je idealne preduvjete za daljnju modernizaciju podatkovnog centra Pošte Mostar. Implementirano SDDC rješenje je kamen temeljac na koji će se jednostavno dodavati napredni servisi poput virtualizacije svih poštanskih ureda.”

 

Ivan Sušac, član Uprave, Hrvatska pošta Mostar

Rješenje

 

Svi izazovi Pošte Mostar adresirani su uz pomoć skupa tehnologija koje čine Software Defined Data Center (SDDC). SDDC je moderni podatkovni centar koji pruža potporu poslovanju i omogućuje mu efikasno korištenje resursa, brzi odaziv za korisnike, puno više usluga te servise dostupne s bilo koje lokacije.

 

Uz pomoć VMware tehnologije ‘pamet’ se miče iz fizičke u virtualnu infrastrukturu što omogućava automatizaciju dnevnih zadataka te sprječavanje, a ne rješavanje problema. Novo rješenje nudi jednu platformu za centralno upravljanje, fleksibilnost, skalabilnost te visoku dostupnost podatkovnog centra. Postojeća 24 fizička poslužitelja konsolidirana su na četiri Hyper Converged poslužitelja.

„Druge korisnike ovakav projekt treba motivirati i potaknuti na modernizaciju. Svesti toliko zastarjelu okolinu na tek nekoliko poslužitelja i vidjeti napredak u svim segmentima je stvarno primjer koliko investicija u moderne tehnologije može doprinijeti cjelokupnom poslovanju i povećanju zadovoljstva cijelog IT tima ali i kompanije.”

 

Igor Dužević, direktor Sektora profesionalnih usluga i sistemske integracije, Combis

 

Jeste li znali?

 

Moderni podatkovni centar može biti kroz više lokacija, fizičkih ili u cloudu, a s Veeamom kao backup rješenjem korisnik bira gdje će njegovi podaci biti te sam odrađuje migraciju. Procedure, testiranje i verificiranje backupa postaje jednostavno i brzo se zadovoljavaju propisani standardi. Briga hoće li backup raditi u kritičnom trenutku više nije u mentalnom sklopu korisnika.

Benefiti

Preuzmite materijale

Obratite nam se s povjerenjem!

Unesite Vaše ime i prezime
Unesite Vašu e-mail adresu na koju želite da Vas kontaktiramo

Hrvatska-pošta-Mostar_200x150
VMware_logor_200x150
Combis-logo_1100