Studija slučaja Rimac Automobili

Virtualizacija zahtjevnih grafičkih stanica za CAD/CAM inženjere

Izazov

 

Skalabilnost, optimizacija, snaga i sigurnost riječi su koje najbolje opisuju zahtjeve koji trebaju biti ispunjeni kako bi današnji inženjer mogao raditi s grafički intenzivnim aplikacijama. CAD/CAM (Computer-Aided Design And Manufacturing) softveri poput Catia i 3DEXPERIENCE zahtijevaju snažne CPU i grafičke kapacitete, a takve radne stanice su teško dobavljive. Naime, i inače su potrebni mjeseci da bi se takva vrste opreme dobavila, a u izvanrednim slučajevima poput COVID-19 krize, kada isporuka svog hardvera, a posebice specijalističkog, u potpunosti staje, ovaj izazov postaje još izraženiji.

Dodatno, za vrijeme COVID-19 krize većina djelatnika (preko 700) radila je od kuće te je bilo potrebno svima u vrlo kratkom periodu omogućiti neometan rad iz sigurnosti doma uz zadržavanje korisničkog iskustva i visokih sigurnosnih standarda.

„Volimo intuitivna i inteligentna rješenja. Naši CAD/CAM inženjeri sada imaju pristup aplikacijama i resursima od bilo kuda, bilo kada, što je izuzetno važno za neometan nastavak rada.“

 

Dubravko Hlede, IT Manager, Rimac Automobili

Rješenje

 

S obzirom na kompleksne zahtjeve tvrtke Rimac Automobili, Combis je ponudio svoju ekspertizu za povezivanje više različitih rješenja tvrtki partnera VMware, HPE i NVIDIA, te ih je uspješno integrirao i tako osigurao isporuku personaliziranih grafičkih virtualnih radnih stanica CAD/CAM inženjerima Rimac Automobila s bilo koje lokacije odnosno bilo kojeg uređaja.

„Najveća prednost za korisnika jest jedinstvenost i cjelovitost rješenja koje pruža hiper konvergentna (HCI) infrastruktura s većim performansama, nego što to čine klasična hardverska rješenja, a ujedno krajnjem korisniku osigurava jedno od najboljih VDI rješenja na tržištu, uz sigurnost koju jamči jedno od najjačih SDN rješenja. Pridodamo li tome još i grafiku najvećeg proizvođača grafičkih kartica – dobili smo zaista dobitnu kombinaciju!“ 

 

Saša Burić, Business Develpoment Manager EUC team lead, Combis

Combis ekspertiza

Prednosti

CJELOVITOST

Pojednostavljeno upravljanje

SIGURNOST

Brz i siguran pristup

VMware Horizon koristi cjelovito upravljanje radnim stanicama i optimiziran je za softverski definirani podatkovni centar, a istodobno čuva korporativne podatke koji se sigurno pohranjuju u podatkovnom centru. Za administratore to znači da se upravljanje radnim stanicama i aplikacijama može pojednostaviti i automatizirati, dok svi korisnici imaju neometan pristup svim raspoloživim resursima potrebnim za obavljanje svakodnevnih zadataka.

 

VMware NSX platforma za virtualizaciju i sigurnost mreže, odvaja mrežnu funkciju od fizičkih uređaja, na način analogan odvajanju virtualnih poslužitelja od fizičkih poslužitelja. Kako bi se nova virtualna mreža odvojila od tradicionalne fizičke mreže, NSX ponovno stvara tradicionalne mrežne komponente u virtualnom prostoru, a te komponente uključuju portove, switcheve, routere, vatrozide i sve ostale standardne infrastrukturne elemente.

Preuzmite materijale

combis_care

Obratite nam se s povjerenjem!

Unesite Vaše ime i prezime
Unesite Vašu e-mail adresu na koju želite da Vas kontaktiramo

 

Rimac_logo_horizontal_200x150
VMware_logor_200x150
Combis-logo_1100