Studija slučaja Wiener osiguranje

Combisovo rješenje za upravljanje API servisima

Stručnjaci Combisa omogućili su tranziciju prema sigurnom API-centric poslovanju za jednog od vodećih osiguravatelja u zemlji.

Izazov

 

Oko 650 zaposlenika na preko 80 prodajnih mjesta diljem Hrvatske je na usluzi klijentima – od kvalitetnog savjetovanja prilikom odabira odgovarajućih osigurateljnih pokrića, pa sve do brze obrade i isplate šteta. Kako bi svakodnevni izazovi na terenu bili što lakši, a posao efikasan, potrebna je uvijek dostupna i sigurna IT pozadina.

 

Wiener osiguranje, kao i brojne kompanije, nalazi se u fazi digitalne transformacije poslovanja, a kako bi stvorili konkurentske prednosti i dodatni iskorak na tržištu pristupili su arhitekturi API servisa.

“Lansiranje servisa poput mobilne aplikacije postalo je jednostavnije i agilnije, a aspekt sigurnosti pokriven. Stvoreni su preduvjeti da uistinu pričamo o digitalnoj transformaciji.”

 

Josip Miličić, direktor informatike, Wiener osiguranje

“Zajedno smo svladali izazove koje moderne tehnologije stavljaju pred kompanije u procesu digitalne transformacije i tako uspješno realizirali prvu implementaciju Red Hat 3Scale rješenja u Hrvatskoj.”

 

Berislav Viljetić, Business Developer Manager, Combis

Rješenje

 

API ili Application Programing Interface je od vitalnog značenja u vrijeme digitalnog poslovanja i ključ je za agilnu integraciju. Iz tehničkog aspekta API omogućava korištenje resursa ili servisa jednog sustava, nekom drugom, korisničkom sustavu na jednostavan i unificiran način, neovisno o tehnologiji koja se koristi u pozadini IT rješenja. Upravljanje životnim ciklusom API servisa je kompleksna zadaća, no uz Red Hat tehnologiju koja pruža niz korisnih alata, ovaj izazov puno je lakši.

 

Temelj cijelog rješenja čini Red Hat 3scale API Management Platform, dok kompletno rješenje za upravljanje API servisima možemo promatrati kroz dva sloja – sloj infrastrukture i sloj samog API management servisa.

CO_WIENER_Prva_Red_Hat_Instalacija_1200X628_ 3

Studija slučaja

 

Infrastruktura je postavljena na Red Hat OpenShift Container Platform rješenju, najmodernijem i trenutno najpopularnijem poslovnom odgovoru za orkestraciju kontejnera. Red Hat Openshift Container Platform baziran je na popularnim Kubernetesima. Rješenje ima integrirani sustav logiranja i nadziranja kao i moderno grafičko sučelje kako bi se omogućilo što jednostavnije nadziranje i upravljanje kompletnim rješenjem. Red Hat 3scale API management rješenje je bazirano na mikroservisnoj arhitekturi i prati najmodernije trendove razvoja aplikacija.

Red Hat 3Scale zajedno s OpenShift container platformom čini rješenje za kompletno upravljanje životnim ciklusom API servisa, što Wiener osiguranju omogućuje promptno plasiranje novih aplikacija svojim korisnicima.

Benefiti

BRŽE LANSIRANJE NOVIH APLIKACIJA

JEDNOSTAVNIJI CUSTOMER ONBOARDING

API UNIFICIRANI NADZOR I UPRAVLJANJE

AUTOMATIZACIJA SIGURNOSNIH POSTAVKI

Preuzmite materijale

Obratite nam se s povjerenjem!

Unesite Vaše ime i prezime
Unesite Vašu e-mail adresu na koju želite da Vas kontaktiramo

Wiener_logo_320x320
RedHat_logo_200x150
Combis-logo_1100