Vaučeri i bespovratna sredstva za digitalizaciju

Kroz Nacionalni plan za oporavak i otpornost osigurana su sredstva za financiranje razvoja poduzetništva i bespovratna sredstva za digitalizaciju malih i srednjih poduzeća (MSP) u vrijednosti od cca 300 milijuna kn.

Nositelji ove inicijative su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) i HAMAG-BICRO.

 

Cilj ove inicijative je digitalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj, a planira se postići povećanjem ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novih ili poboljšanja postojećih poslovnih procesa i proizvodnih postupaka.

 

U namjeri postizanja svega navedenog nudimo vam vaučere zahvaljujući kojima ćete povećati sigurnost vašeg poslovanja na internetu, generirati nove potencijalne prodajne prilike te vaše poslovanje podići na višu razinu zahvaljujući primjenama novih tehnologija i mogućnostima koje iste nude.

 

Stope sufinanciranja biti će određene prema regionalnoj karti potpora sukladno stopi razvijenosti a prema tabeli i mapi navedenoj ispod:

Statistička regija 2. razine (RH NUTS 2) Područje Intenzitet potpore za velike poduzetnike Intenzitet potpore za srednje poduzetnike Intenzitet potpore za male poduzetnike 
Panonska Hrvatska “a” područje 50% 60% 70% 
Jadranska Hrvatska “a” područje 35% 45% 55% 
Grad Zagreb “c” područje (bivše “a” područje) 20% 30% 40% 
Sjeverna Hrvatska “a” područje 35% 45% 55% 

Vaučeri za digitalizaciju

 

Vaučeri služe kao potpora za digitalizaciju poslovnih modela poduzeća. Vaučeri omogućuju pristup specifičnim uslugama u području digitalizacije i digitalne transformacije s ciljem razvoja inovativnih projekata. Jedna tvrtka može iskoristiti dva od četiri ponuđenih vaučera i na taj način značajno unaprijediti svoje poslovanje. 

 

Svaki vaučer može kombinirati više usluga vezanih uz digitalizaciju poduzeća što je detaljno opisano u uslugama. 

 • Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga(150.000 kn/korisnik)

 • Ovaj vaučer je izvrsna prilika da svoje poslovanje dignete na višu razinu i osuvremenite proizvodne pogone pametnim uslugama (Industry 4.0, Internet Of Things, Big Data…)

   


   

  Za više informacija kontaktirajte nas s povjerenjem!
  eu_fondovi@t.ht.hr

 • Vaučer za strategiju digitalne transformacije(76.000 kn/korisnik)

 • Saznajte kako uz pomoć bespovratnih sredstava možete digitalizirati i unaprijediti svoje poslovanje – omogućite svojim zaposlenicima da uz pomoć digitalnih alata (Microsoft Office 365, CRM, DMS…) svoj posao obavljaju jednostavnije, ali istodobno i učinkovitije i sigurnije. Bilo da rade iz ureda ili iz udobnosti vlastitog doma.

   


   

  Za više informacija kontaktirajte nas s povjerenjem!
  eu_fondovi@t.ht.hr

Grantovi – bespovratne potpore za digitalizaciju

 

Grantovi će financijski poduprijeti uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kao i digitalnu transformaciju MSP-a. Ovim sredstvima omogućit će se povećanje kapaciteta za digitalnu transformaciju poduzeća nabavom digitalnih alata i opreme te jačanjem ljudskih kapaciteta za razvoj i primjenu novih proizvoda, usluga i procesa.

 

Grant za digitalizaciju (750.000 kn/korisnik)

 

Prihvatljivo: oprema, softver, edukacija zaposlenika, troškovi plaća za razdoblje u kojima zaposlenici rade na projektu i troškovi vanjskih davatelja usluga te dodatni režijski troškovi i ostali izdaci.  

 

Korištenjem usluga ponuđenim u vaučeru za strategiju digitalne transformacije MSP može pripremiti detaljno istraživanje potreba digitalizacije poduzeća dok samu implementaciju digitalne transformacije može sufinancirati putem granta.