Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga

SREDSTVA IZ EUROPSKE UNIJE ZA PODUZETNIKE

 

Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga – bespovratna sredstva u iznosu od 150.000 kn po poduzeću

CILJPrimjena (implementacija pilot projekata) ili razvoj složenih digitalnih proizvoda i usluga za uvođenje koncepata Industrije 4.0, Pametne tvornice, „Internet stvari“ (IoT), pametnih usluga koji mogu uključivati simulacijske modele, velike količine podataka (eng. Big Data), virtualne i proširene stvarnosti (Digital Twin) i sl.
ZAŠTO VAUČER?Osuvremenjivanje proizvodnih pogona i uvođenje novih infrastrukturnih predispozicija za pametne usluge koje će unaprijediti proces proizvodnje, optimizirati troškove i kontrolu kvalitete. Na ovaj način vaša kompanija će zadovoljiti osnovne preduvjete za digitalnu transformaciju poslovanja bez koje opstanak na današnjem tržištu nije moguć.
ŠTO DOBIVATE S VAUČEROM ZA RAZVOJ ILI PRIMJENU SLOŽENIH DIGITALNIH PROIZVODA I USLUGA?Uvid/praćenje proizvodnje s udaljene pozicije u stvarnom vremenu
Trenutne obavijesti o kvarovima, zastojima, problemima
Detekcija točaka „uskog grla“
Analiza efikasnosti, iskoristivosti strojeva te produktivnosti u realnom vremenu
Brojanje proizvoda/detekcija anomalija/detekcija zastoja*
Informacije o potrošnji energenata/uparivanje tih informacija s informacijama o izlaznim proizvodima**
PONUDAIndustry 4.0 Start / Digitalizacija i praćenje proizvodne linije

 • Povezivanje svih strojeva proizvodne linije (ili hale)
 • Povezivanje s ERP-om
 • Mogućnost prijave radnika na strojevima pomoću smart kartica
 • Digitalizacija održavanja strojeva

Benefiti: paperless proizvodnja, smanjenje zastoja, povećanje produktivnosti, praćenje outputa, ciljeva i realizacija, identifikacija problema

 

Industry 4.0 Standard / Vizualna inspekcija
(Nadogradnja na Proizvod 1)

 • Brojanje proizvoda
 • Kontrola kvalitete proizvoda

Benefiti: smanjenje reklamacija, identifikacija točaka neočekivanog troška, minimiziranje „downtime-a“

 

Industry 4.0 Pro / Upravljanje troškovima/energentima
(Nadogradnja na Proizvod 2)

 • Pametno očitanje raznih energenata
 • Uparivanje s proizvodnim podacima

Benefiti: upravljanje rizikom povećanje potrošnje energenata

BUDŽETStart: 15.000 EUR ***
Standard: 13.000 EUR ****
Pro: 11.000 EUR *****
NAPOMENE* funkcionalnost je dio Proizvoda 2 (Industry 4.0 Standard)

** funkcionalnost je dio Proizvoda 3 (Industry 4.0 Pro)

*** cijena je informativna i odnosi se na proizvodnu liniju s 5 radnih pozicija. Uključuje opremu, instalaciju, prilagodbu softvera te licencu za 1 godinu.

**** cijena je informativna i odnosi se na jednu poziciju gdje se radi kontrola kvalitete s 2 kamere. Uključuje opremu, instalaciju, prilagodbu softvera te licencu za 1 godinu.

***** cijena je informativna i odnosi se na prikupljanje energenata na 5 pozicija (npr.: 5 strojeva ili 5 hala ili 5 linija). Uključuje opremu, instalaciju i licencu za 1 godinu.

Opće napomene: Proizvodi su opće opisani, a ponuđene cijene odnose se za jednu od mogućih konfiguracija opreme i usluga. Potičemo korisnike da zatraže snimku stanja i ponudu posve prilagođenu konkretnom proizvodnom pogonu te njihovim stvarnim potrebama.

Za više informacija kontaktirajte nas s povjerenjem!

Vaučeri za digitalizaciju

 

Vaučeri služe kao potpora za digitalizaciju poslovnih modela poduzeća. Vaučeri omogućuju pristup specifičnim uslugama u području digitalizacije i digitalne transformacije s ciljem razvoja inovativnih projekata. Jedna tvrtka može iskoristiti dva od četiri ponuđenih vaučera i na taj način značajno unaprijediti svoje poslovanje. 

 

Svaki vaučer može kombinirati više usluga vezanih uz digitalizaciju poduzeća što je detaljno opisano u uslugama. 

 • Vaučer za razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga(150.000 kn/korisnik)

 • Ovaj vaučer je izvrsna prilika da svoje poslovanje dignete na višu razinu i osuvremenite proizvodne pogone pametnim uslugama (Industry 4.0, Internet Of Things, Big Data…)

   


   

  Za više informacija kontaktirajte nas s povjerenjem!
  eu_fondovi@t.ht.hr

 • Vaučer za strategiju digitalne transformacije(76.000 kn/korisnik)

 • Saznajte kako uz pomoć bespovratnih sredstava možete digitalizirati i unaprijediti svoje poslovanje – omogućite svojim zaposlenicima da uz pomoć digitalnih alata (Microsoft Office 365, CRM, DMS…) svoj posao obavljaju jednostavnije, ali istodobno i učinkovitije i sigurnije. Bilo da rade iz ureda ili iz udobnosti vlastitog doma.

   


   

  Za više informacija kontaktirajte nas s povjerenjem!
  eu_fondovi@t.ht.hr

Grantovi – bespovratne potpore za digitalizaciju

 

Grantovi će financijski poduprijeti uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kao i digitalnu transformaciju MSP-a. Ovim sredstvima omogućit će se povećanje kapaciteta za digitalnu transformaciju poduzeća nabavom digitalnih alata i opreme te jačanjem ljudskih kapaciteta za razvoj i primjenu novih proizvoda, usluga i procesa.

 

Grant za digitalizaciju (750.000 kn/korisnik)

 

Prihvatljivo: oprema, softver, edukacija zaposlenika, troškovi plaća za razdoblje u kojima zaposlenici rade na projektu i troškovi vanjskih davatelja usluga te dodatni režijski troškovi i ostali izdaci.  

 

Korištenjem usluga ponuđenim u vaučeru za strategiju digitalne transformacije MSP može pripremiti detaljno istraživanje potreba digitalizacije poduzeća dok samu implementaciju digitalne transformacije može sufinancirati putem granta.